anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

GALERIE
puls
 • puls
- +

Ca o mică explicaţiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locală, haideţi să opinăm pe astăzi despre o ciudăţenie remarcată de unii observatori ieşeni mai atenţi din fire. 

Ne întrebau unii zilele acestea oare de ce s-or fi îngrămădind cu atacuri ţintite la adresa lui Mihăiţă premarele, fiecare pe filieră separată, cu montajul lui foto şi argumentele lui separate, deşi-s colegi de partid, atât senatorul Bodea cât şi deputata Chichirău?

Ei bine, prin filială se şuşoteşte un anume motiv pentru care fiecare din cei doi merge separat, cu agenda lui. Olecuţă de context general, mai întâi. Cică din pricina alianţei useliste de la nivel naţional, care zice-se că şi-ar fi propus să guverneze împreună până în 2028, chestie care poate îi îngrozeşte pe mulţi dar s-ar putea să le iasă, ei bine, din cauza asta mulţi userişti nu prea văd pentru alegerile din 2024 vreo izbăvire de ciolănaş la orizont, prin prisma ajungerii la guvernarea naţională.

Din cauza asta, alegerile locale au devenit pentru mulţi dintre ei în mod clar ceva mai ofertante. Şi tot din cauza asta, iote, în USR la Iaşi ar fi doi pretendenţi pentru scaunul lui Mihăiţă. Asta, aşa, ca să nu mai întrebaţi de ce cei doi pomeniţi mai sus atacă amândoi în aceeaşi direcţie, din acelaşi partid, dar cu gloanţe de calibre diferite şi din cotloane diferite. Aşa că, no, ce să le spunem decât, poate din când în când, să mai schimbe cotloanele între ei...

Două vorbe mici spuse cu lipici şi despre noi înşine, dacă ne permiteţi

Dragilor, da, aşa este, nu ne stă absolut deloc în fire să venim aici la rubricuţă cu laude taman despre noi înşine, iar dacă ne gândim bine credem că asta n-am făcut-o chiar niciodată. Dar azi musai că trebuie s-o facem olecuţă, zău aşa... Că merită, mai ales că e sâmbătă, zi de uichend, başca aşa de frumos şi de călduţ afară. Şi nu neapărat noi să merităm, cât Iaşul nostru merită asta. Un Iaşi la care mulţi dintre cei pe care-i plătim să ne tragă în sus din banii contribuabililor ne trag cât pot ei de dihai mai în jos.

Ei bine, ştiţi ce-a spus câştigătorul Premiului Naţional de Proză „Ziarul de Iaşi”, scriitorul Florin Lăzărescu, în una din declaraţiile lui faine de la decernarea premiului? Că s-a simţit foarte bine atunci când a fost felicitat direct de scriitorul Mircea Cărtărescu, şi care printre altele i-a mai spus că acest premiu al nostru este cu atât mai demn de laude pentru că, spune Cărtărescu, ar fi cam ultimul pe bune care a mai rămas prin mediul literar românesc cel plin de bube, mucigaiuri etc.

Ei bine, cum să nu te lauzi atunci ca ieşean că, iată, ne-am putea simţi chiar ca într-o capitală a culturii, dacă mai mulţi ar trage la fel ca noi, în aceeaşi derecţie, nu invers, sau hăis sau cea, cum fac atâţia, mulţi din ei chiar pe bani publici, nu ca noi, pe bani privaţi? Atâta am avut de spus: multumim pe azi!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.