anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Musk neagă că ar fi hărţuit sexual o însoţitoare de bord. Acţiunile Tesla au scăzut cu 6%

GALERIE
musk_tesla
 • musk_tesla
- +

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a denunţat drept ”complet neadevărate” acuzaţiile conform cărora a hărţuit sexual o însoţitoare de bord pe un avion privat, în 2016, apărute într-un articol de joi al publicaţiei Business Insider, dar acţiunile Tesla au scăzut vineri cu peste 6%, transmite Reuters.

Business Insider a scris joi că SpaceX, compania privată a lui Musk, a plătit 250.000 de dolari în 2018 pentru a soluţiona o plângere de hărţuire sexuală din partea unei însoţitoare de bord de pe un avion privat, care l-a acuzat pe Musk că s-a expus în faţa ei.

Articolul citează o persoană anonimă, care a afirmat că este prietenă cu însoţitoarea de bord.

Persoana a furnizat o declaraţie în cadrul procesului de decontare privată, potrivit articolului.

”Am o provocare pentru această persoană mincinoasă care susţine că prietena sa m-a văzut ”expus” – descrie doar un singur lucru, orice (cicatrici, tatuaje, …) care nu este cunoscut de public.

Ea nu o va putea face, pentru că nu s-a întâmplat niciodată”, a scris Musk pe Twitter, joi seara târziu.

Reuters nu a putut verifica informaţiile din articolul publicat de Business Insider.

Musk şi SpaceX nu au răspuns solicitărilor Reuters de a comenta despre articolul din Business Insider sau despre tweeturile miliardarului.

Într-o declaraţie acordată pentru Reuters vineri, Business Insider a declarat: ”Susţinem povestea noastră, care se bazează pe documente şi interviuri şi care vorbeşte de la sine”.

Business Insider l-a citat pe un prieten al însoţitoarei de bord spunând că, pe lângă faptul că s-a expus, Musk i-a frecat coapsa însoţitoarei şi s-a oferit să-i cumpere un cal dacă ”ar face mai mult” în timpul unui masaj în timpul zborului.

Însoţitoarea de bord a ajuns să creadă că refuzul ei de a accepta propunerea lui Musk i-a afectat oportunităţile de a lucra la SpaceX şi acest lucru a determinat-o să angajeze un avocat în 2018, potrivit Business Insider.

Compania de rachete a încheiat acordul în afara instanţei şi a inclus un acord de confidenţialitate care a împiedicat-o pe însoţitoarea de bord să vorbească despre asta, a spus Business Insider.

Site-ul de ştiri nu a numit cine sunt prietenul sau însoţitoarea de bord.

Musk, care se află în mijlocul unui efort controversat de a cumpăra Twitter, a declarat miercuri că va vota cu republicani în loc de democraţi, prezicând că are loc ”o campanie de trucuri murdare împotriva mea”.

În articolul din Business Insider, Musk a fost citat spunând că povestea însoţitoarei de zbor este ”o piesă de succes motivată politic” şi că este ”mult mai mult în această poveste”.

Joi seară, Musk a postat mai întâi pe Twitter: ”Atacurile împotriva mea ar trebui privite printr-o lentilă politică – acesta este manualul lor standard (dispreţuitor) – dar nimic nu mă va descuraja să lupt pentru un viitor bun şi pentru dreptul tău la libertatea de exprimare”.

În tweet-ul iniţial, el nu a menţionat în mod specific acuzaţiile din articolul Business Insider.

”Şi, pentru a se şti, acele acuzaţii nebune sunt complet neadevărate”, a adăugat Musk într-un alt tweet.

De asemenea, el a postat pe Twitter că articolul a fost menit să interfereze cu achiziţia Twitter.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.