Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Mutare-şoc în baschetul feminin

GALERIE
petricevic-dragan-coach
  • petricevic-dragan-coach
- +
 
Cel mai cunoscut tehnician străin care activează în România, Dragan Petricevic, a fost numit selecţionerul echipei  naţionale a României. Bosniacul a realizat ca antrenor cele mai bune performanţe din baschetul ieşean

 

Dragan Petricevic, antrenorul vicecampioanei en-titre la baschet feminin, Universitatea Cluj, a fost numit,ieri, la conducerea tehnică a echipei naţionale, cu care va debuta luna viitoare în preliminariile Campionatului European din 2019. Numirea lui Petricevic a avut loc în şedinţa Consiliului Director al FR Baschet. Tehnicianul bosniac va fi secondat de orădeanul Attila Veres. Petricevic, care a condus naţionala interimar la Jocurile Francofoniei (locul VI), îl înlocuieşte în funcţie pe sârbul Miroslav Popov, cu care reprezentativa a ratat calificarea la Eurobasket2017. ''Mulţumesc Federaţiei Române de Baschet pentru încrederea acordată. Sunt foarte onorat de această numire şi voi face tot ce stă în puterile mele pentru a ne îndeplini principalul obiectiv, calificarea la Campionatul European din 2019'', a declarat Petricevic.  “Din păcate, azi nu există nici raţionament în comentarii, nici toleranţă sau obiectivitate, iar de răbdare sau planificarea unui proiect de reconstrucţie nici nu mai e cazul să vorbim, dar toţi aceşti factori negativi nu ajung să-mi diminueze din optimismul şi încrederea pe care o am în jucătoarele noastre şi din convingerea că putem să ne calificăm la Women's EuroBasket 2019. Suntem într-o grupă dificilă, pornim - după calculele specialiştilor - cu şansa a treia, dar eu sunt convins că putem să ajungem la turneul final'', a mai spus tehnicianul.

Dragan Petricevic s-a născut pe 31 ianuarie 1969, la Sarajevo, şi a fost primul antrenor străin care a activat în România, ajungând la Cluj în 1996 şi câştigând titlul naţional cu Universitatea SM Invest.  În ţara noastră a mai activat la echipele masculine Poli Moldrom Iaşi (locul III în 2000, cea mai bună performanţă în baschetul masculin ieşean), West Petrom Arad, CSU Asesoft Ploieşti, Farul Constanţa, ELBA Timişoara, BCM Timişoara, BC Timişoara şi CSU Sibiu, câştigând trei titluri naţionale (cu West Petrom Arad în 2001 şi 2002, precum şi  cu CSU Asesoft Ploieşti în 2004. A cucerit de trei ori Cupa României, în 2004 cu CSU Asesoft Ploieşti, iar în 2010 şi 2015 cu echipa din Timişoara.  A activat în străinatate la MIA Academy Tbilisi (Georgia) şi în Tunisia, la Club Africain Tunis, dar mai ales la Etoile du Sahel, cu care a câştigat Liga Campionilor Africii (2011), titlul naţional şi Cupa Tunisiei în 2012.  La feminin, a antrenat pe BC Livas Târgovişte (care a câştigat titlul naţional în 2003), iar din 2016 conduce echipa Universitatea Cluj, vicecampioana a LNBF în sezonul trecut.  A fost antrenorul echipei naţionale de baschet masculin a României în anul 2000, după ce în perioada 1996-1998 fusese secundul lui Dan Berceanu.

Campania de calificare la Women's EuroBasket 2019 va începe în luna noiembrie, cu meciurile împotriva Sloveniei şi Franţei. Cantonamentul ''acvilelor'' va începe în primele zile ale lunii noiembrie, la Oradea, acolo unde România va debuta în preliminarii, împotriva Sloveniei, pe 11 noiembrie, la Arena ''Antonio Alexe''.  O veste bună este revenirea jucătoarei Annemarie Godri-Părău la naţională, după ce la finalul anului 2016 anunţase că se retrage din reprezentativă.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri