Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Mutări dubioase la Infecţioase. Dorobăţ a devenit şefă de secţie în locul lui Mihnea Hurmuzache

GALERIE
spitalul infectioase iasi
  • spitalul infectioase iasi
- +

“Azi voi oferi pentru toată presa o explicaţie, în legătură cu această numire”, ne-a transmis Daniela Leca. Postul era ocupat de dr. Mihnea Hurmuzache, care a anunţat că va contesta schimbarea sa.“Şefia de secţie se dă cu acordul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi”, ne-a declarat Hurmuzache. Carmen Dorobăţ, care nu mai este cadru UMF, a ajuns la “buticul” universitar "Apollonia"

 

Schimbată din funcţia de manager de instanţa de judecată, prof. dr. Carmen Dorobăţ se întoarce acum pe o nouă funcţie de conducere. Decizia surprinzătoare vine la nici 24 de ore de la numirea pe postul de manager a dr. Daniela Leca. Anunţul a fost făcut în dimineaţa zilei de miercuri, când dr. Dorobăţ a devenit şefa secţiei conduse până atunci de dr. Mihnea Hurmuzache.
Da, este adevărat, dar mâine (astăzi – n.r.) voi oferi pentru toată presa o explicaţie, în legătură cu această numire. Nu vreau să existe interpretări. Chiar nu îmi doresc acest lucru”, a transmis Daniela Leca, noul manager interimar şi o apropiată a familiei Dorobăţ.
 
De partea cealaltă, dr. Mihnea Hurmuzache susţine că nu a fost anunţat în prealabil că ar urma să existe o schimbare, ci doar i s-a transmis o hârtie printr-un angajat de la Resursele Umane ale Spitalului de Boli Infecţioase, cu decizia deja pusă în aplicare. Medicul spune că va contesta totul, pentru că dr. Carmen Dorobăţ nu are calitatea de cadru didactic al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, necesară pentru a ocupa un asemenea post.
Bineînţeles că voi contesta, pentru că şefia de secţie se dă cu acordul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi, nu se dă la tot felul de universităţi fantomatice. Că aşa toată lumea poate să ajungă şef de secţie pe unde vrea. Aceasta este motivaţia, o voi înainta şi UMF-ul, probabil voi acţiona în instanţă şi actuala conducere a spitalului”, a precizat dr. Mihnea Hurmuzache (foto).
 
Practic, atunci când într-un spital clinic, cum este cel de Boli Infecţioase, se face numirea unui nou şef de secţie, UMF-ul vine cu propuneri, iar apoi conducerea unităţii sanitare alege. Prof. dr. Carmen Dorobăţ şi-a dat demisia de la UMF în cursul acestui an, dar, chiar şi aşa, surse din cadrul instituţiei spun că aceasta avea aviz favorabil din partea universităţii şi că numirea ar fi legală.
 
Colegă la "Apollonia" cu Cristina Dobre
 
Rămasă însă fără calitatea de cadru didactic,
dr. Carmen Dorobăţ a găsit foarte curând şi soluţia. Colacul de salvare a venit de la Universitatea "Apollonia", unde de la începutul lunii iulie este angajată.
“Doamna este profesor asociat la noi, de două săptămâni şi va preda «boli infecţioase», specializarea ei. Probabil că e vânată din toate părţile, nu ştiu ce a greşit, dar vreau să vă spun că este un specialist desăvârşit. Îi cunosc bine CV-ul”, a precizat pentru “Ziarul de Iaşi” Vasile Burlui, preşedintele Universităţii "Apollonia".
 
Cazul dr. Dorobăţ nu este însă singular. Mulţi dintre cei cu funcţii de conducere din sistemul sanitar, care nu au prins post la UMF, au fost trecuţi în legalitate de Universitatea "Apollonia". La fel a fost şi cu Cristina Dobre, actualul manager al Maternităţii “Elena Doamna”. La momentul organizării concursului pentru şefia maternităţii, Cristina Dobre nu îndeplinea toate condiţiile necesare pentru o asemenea funcţie, respectiv ea nu este medic primar şi atunci se ştia că nici cadru didactic.
 
Mirarea a fost când, în dimineaţa primei probe a examenului, comisia a primit o hârtie de la Universitatea "Apollonia" în care se menţiona că aceasta predă management sanitar în cadrul unităţii de învăţământ, din anul universitar 2014 - 2015. Chiar dacă contracandidatul a contestat această calitate a Cristinei Dobre, plângerea a fost respinsă, şi aceasta a obţinut postul.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri