anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

Umor!!

Mutaţii genetice pe Litoral, de la coronaviruşi!

GALERIE
Patratel VINERI, 16 iulie 2021 - 1Patratel VINERI, 16 iulie 2021 - 2
 • Patratel VINERI, 16 iulie 2021 - 1
 • Patratel VINERI, 16 iulie 2021 - 2
- +

* Ploile parcă nesfârşite din ultimele săptămâni, de până a început căldura, au produs efecte dintre cele mai diverse, care au afectat viaţa şi activitatea românilor. De pildă, sătenii din Consumatori s-au îngrozit şi au început să tremure după ce s-au pomenit înconjuraţi de un lichid ciudat, iar unul dintre ei, mai curajos, a tras o duşcă şi a spus că nu seamănă la gust cu nimic cunoscut. Din fericire, în localitate era venit în vizită şi un domn de la oraş, cumătrul cuiva, care i-a lămurit pe toţi, explicând că aia e apă. "Cum, chiar se poate bea aşa ceva?" a întrebat unul dintre săteni, nedumerit.

* În urmă cu câţiva ani a fost, tot aşa, o perioadă lungă de ploi, iar cei din localitatea învecinată, Machitori, s-au pomenit, când s-au retras apele, fără orătănii de curte, oi, vaci, purcei, ce mai aveau prin gospodărie; atunci ei au decis să adapteze şeptelul la noile condiţii. Ploile din ultima perioadă nu i-au mai luat prin surprindere, casele n-au mai fost inundate, fiind plutitoare, ridicate pe butoaie de vin şi peturi de bere goale, în vreme ce noile lor animale din curţi s-au simţit minunat. Trebuie să amintim aici că localnicii au renunţat la găini, curci şi bibilici pentru pelicani, lebede şi flamingo, în loc de porci şi vaci au ales să crească hipopotami, iar locul iepurilor de casă, mult prea pretenţioşi şi gingaşi, a fost luat de ornitorinci.

* Nişte cercetători spun că şi sătenii din Machitori s-ar fi adaptat la viaţa acvatică, dar rămâne de văzut dacă acele pieliţe apărute între degetele de la picioarele lor sunt de la natură, ca să-i ajute la înot, sau sunt doar resturi de ciorapi.

* Ca să scape de căldura marilor oraşe, mulţi români au ales răcoarea munţilor, dar şi mai mulţi au preferat valurile mării. Unii dintre ei spun că, mai mult ca sigur din cauza coronaviruşilor şi a vaccinurilor, în apa Mării Negre au apărut vietăţi mutante, cum ar fi, de exemplu, meduzele tomberoneze, care se apropie de mal să caute resturi de mici, bucăţi de pizza şi pufuleţi, sau delfinii cerşetori, care, tot aşa, se avântă până în zonele cu apă mică, în care se bălăcesc turiştii, şi le cer acestora în limba delfinească "Uuu-un lee-uu!". Unii localnici susţin că aceste mamifere n-ar fi chiar delfini, ci copii dintr-un sat apropiat, unşi pe trup cu nămol de Tekirghiol, să semene cu pielea de delfin, care fac şi ei un bănuţ de bomboane, ciocolată, bere, ţigări şi femei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Cosmin PAȘCA

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Aşa cum ANAF face publice listele marilor datornici persoane juridice, statul ar trebui să pună la dispoziţia cetăţenilor o listă, ideal sub forma unei aplicaţii, în care să existe un update la zi cu situaţia datornicilor infractori. Fireşte, nu înşiraţi acolo toţi găinarii, ci doar persoanele publice condamnate definitiv, respectiv cazurile penale cu prejudicii mari, să zicem de peste 50.000 de euro. Sunt informaţii de interes public, teoretic nu există vreun motiv să cadă sub incidenţa GDPR.

opinii

Inevitabilul scandal

Briscan ZARA

Inevitabilul scandal

Cele mai mari, mai sângeroase şi mai distrugătoare conflicte sunt acelea care au la bază atât diferenţe ideologice, cât şi interese de diverse feluri. Marile războaie au fost o asemenea combinaţie letală.

Soacra cu o singură noră

Cristina DANILOV

Soacra cu o singură noră

Două scaune sunt goale în Paradis - unul pentru o soacră bună și al doilea pentru o noră bună, am auzit pe cineva spunând odată. Iar tradițiile popoarelor lumii conving: natura tensionată a relației dintre soacră și noră este recunoscută de toată omenirea și în orice timp. 

Pe urmele incaşilor (II)

Mihai DORIN

Pe urmele incaşilor (II)

Lima este un loc de plecare, pentru a descoperi fabuloasa civilizaţie a incaşilor, nu o ţintă. Conchistadorii s-au ferit de vechile cuiburi de vulturi ale incaşilor, situate pe crestele Anzilor ori pe îngustele văi ale râurilor repezi. Lumea străveche e şi astăzi în inima munţilor; cea nouă, pe litoralul deşertic de la Pacific. Fractura e vizibilă până astăzi. 

pulspulspuls

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Zvonurile care tropăie prin târg de ceva vreme încoace legate de faptul că nea Măricel de la partidoiul local ar fi trimis la încălzire, printre alţii, şi un şef de spital ca să-l arunce la anul în competiţia pentru primărie, ei bine, cică aceste zvonuri ar arăta, de fapt, o strategie mai amplă la nivel naţional, şi nu ar fi neapărat o iniţiativă locală decât, eventual, în materie de alegere a omului. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.