Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Nadal, un rege de duzină

GALERIE
nadal-thiem
  • nadal-thiem
- +

 

A douăsprezecea victorie a lui Rafael Nadal la Roland Garros. Rafa l-a învins în patru seturi pe Dominic Thiem în finala de la Roland Garros, după ce austriacul avusese un meci infernal cu Djokovic, meci întrerupt de două ori de ploaie. Ashleigh Barty a adus Australiei un titlu în proba feminină după 46 de ani

Austriacul Dominic Thiem (4 ATP) a avut parte de un meci epic în semifinala turneului de la Roland Garros, cu liderul mondial Novak Djokovic. Din nefericire, meciul a fost întrerupt, de două ori, vineri şi sâmbătă, din cauza ploii şi din cauza amatorismului organizatorilor francezi, care au rămas singurii proprietari de Grand Slams fără o arenă acoperită. Interesant este că pauzele oferite de ploaie l-au favorizat oarecum pe Djokovic. Thiem conducea la ambele întreruperi, dar imediat la reluări “Nole” a renăscut. La ultima pauză, scorul era de 6-2, 5-6, 3-1 pentru Thiem. La reluare, Djokovic a realizat trei game-uri consecutive, părea îndârjit să obţină victoria, dar Dominic a mai avut un “zvâc” final şi a câştigat setul decisiv cu 7-5. Ca şi anul trecut, Thiem a jucat finala cu Rafael Nadal, duminică” pentru că şefii sportului mondial de la televiziuni, n-au acceptat să se joace luni. Un Nadal rege imbatabil al zgurei, dar un Nadal cu două zile odihnă, după un meci de trei seturi câştigat în faţa lui Federer.

În aceste condiţii, tânărul Thiem are două merite în finală. Că s-a ţinut excepţional două seturi în faţa spaniolului şi ca a reuşit să-i câştige lui “Rafa” un set, spre deosebire de anul trecut. După primele două seturi, cu toate diferenţele de vârstă, proaspătul Nadal l-a executat nemilos pe Thiem. Scor final, 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, în trei ore şi un minut. Regretele pentru situaţia creată nu pot însă, diminua sub niciun chip meritul lui Rafael Nadal, care a câştigat al 12-lea turneu de la Roland Garros şi al 18-lea turneu de Grand Slam.

Dacă tenisul masculin şi-a reîncoronat favoritul, la fete a câştigat mai puţin scontat înainte de turneu, australianca Ashleigh Barty (8 WTA). La prima ei finală GS la simplu, Ashley Barty a “demolat-o” pe speranţa cehă Marketa Vondrousova (38 WTA) cu 6-1, 6-3 în numai 70 de minute.  Ashleigh Barty mai are în palmares un trofeu de grand slam, însă la dublu, obţinut în 2018, la US Open. Ea  este prima sportivă din Australia care obţine un titlu major, după Samantha Stosur, care s-a impus în 2011 la US Open. Cât despre ultima victorie “aussie” la Roland Garros, aceasta aparţine lui Margaret Court, din 1973. Ashley va urca astăzi pe locul 2 WTA, cel mai bun al carierei sale.

La dublu masculin, a câştigat cuplul german Kevin Krawietz / Andreas Mies, scor final, 6-2, 7-6 în faţa francezilor Jérémy Chardy şi Fabrice Martin, iar jucătoarea franceză Kristina Mladenovic a mai îndulcit amarul prietenului său, Dominic Thiem. Împreună cu unguroaica Timea Babos, au învins echipa chineză Duan Yingying / Zheng Saisai cu 6-2, 6-3.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri