Nava comercială italiană "Grande America" se scufundă la 300 de kilometri vest de coastele franceze
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nava comercială italiană "Grande America" se scufundă la 300 de kilometri vest de coastele franceze

GALERIE
Grande America
  • Grande America
- +

Nava comercială italiană "Grande America", la bordul căreia a avut loc un incendiu duminică seara, în Golful Gascogne, s-a scufundat marţi, către ora locală 15.30 (16.30, ora României), la 333 de kilometri vest de coastele franceze, a declarat prefectura maritimă din Atlantique pentru AFP.

”Vaporul s-a scufindat într-o zonă adâncă de 4.600 de metri”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a prefecturii maritime. Cei 27 de pasageri la bordul acestei nave cu o lungime de 214 metri, care venea de la Hamburg (Germania) şi se îndrepta către Casablanca (Maroc), au fost evacuaţi în noaptea de duminică spre luni, teferi. Ministrul traziţiei Ecologice François de Rugy a îndemnat, în Adunarea Naţională, ”să se aibă în vedere mijloace de luptă împotriva poluării, pentru că, aşa cum se întâmplă mereu în asemenea cazuri, există un risc de poluare. Nu trebuie negat, mai întâi pentru că o încărcătură de păcură grea era carburantul de propulsie” a vaporului.

Ministrul a precizat că este necesar, în continuare, să se identifice conţinutul încărcăturii, ”pentru a se cunoaşte natura exactă a produselor conţinute în containere, dintre care unele au căzut în apă înainte ca nava să se scufunde”. ”Vom vederea dacă este necesar să mobilizăm mijloace submarine antipoluare”, a precizat ministrul. Prefectura maritimă a anunţat, pe Twitter, că nava ”era cuprinsă de un incendiu din seara de 10 martie, a cărui violenţă s-a amplificat în ultimele 24 de ore. Nava prezenta o puternică înclinare pe partea dreaptă, care s-a accentuat în timp”.

O fregată multirol (FREMM) din cadrul Marinei franceze - "Aquitaine" - se afla în zonă, dar şi un bastiment de susţinere şi asistenţă închiriat (BSAA) - "VN Sapeur” - unde a adus remorcherul "Abeille Bourbon", care a încercat să stingă incendiul, însă fără succes. Două remorchere închiriate de societatea Ardent, mandatată de armatorul navei, Grimaldi Group, se îndreptau către nava în flăcări, care s-a scufundat la ora locală 15.26 (16.26, ora României).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.