anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Navalnîi spune că s-a găsit noviciok atât înăuntrul cât şi pe corpul său

GALERIE
navalnii
  • navalnii
- +

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a anunţat luni că noviciok a fost găsit atât în organismul său, cât şi pe corpul său, şi a cerut Moscovei să-i restituie îmbrăcămintea pe care o purta în ziua în care a fost otrăvit - o ”probă vitală”, reatează AFP.

”Înainte de a fi autorizat să fiu adus în Germania, ei mi-au luat toate hainele şi m-au trimis complet gol. Având în vedere că s-a găsit noviciok pe corpul meu şi că o metodă de infectare prin contact este foarte probabilă, hainele mele sunt o probă materială foarte importantă”, a scris pe blog Navalnîi, care se află în prezent în convalescenţă într-un spital la Berlin.

”Cer ca hainele să fie atent ambalate într-un sac de plastic şi să-mi fie înapoiate”, adaugă opozantul.

”IUBIREA VINDECĂ”

Navalnîi, căruia i s-a făcut rău în timpul unui zbor în Rusia, la 29 august, a fost internat mai întâi într-o instituţie din Siberia, după care a fost transferat în Germania, unde s-a conchis că a fost otrăvit cu noviciok - un agent neurotoxic conceput de către specialişti sovietici în scopuri militare.

Moscova a respins această posibilitate, în pofida concluziilor în acest sens ale unor laboratoare - german, francez şi suedez.

Potrivit susţinătorilor lui Navalnîi, urme de noviciok au fost găsite pe o sticlă de apă luată din camera de hotel la care a stat în Siberia.

Navalnîi a luat luni în derâdere verificări preliminare efectuate de Poliţia rusă a Transporturilor, din cauza spitalizării sale, după ce i s-a făcut rău în avion, însă fără a deschide o anchetă oficială.

Este ”ca şi cum aş fi căzut într-un supermarket şi mi-aş fi rupt piciorul”.

Poliţia a anunţat, la rândul său, într-un comunicat, că investigaţiile ”continuă” şi că a interogat până în prezent ”aproximativ 200 de persoane” care s-au aflat în contact cu Navalnîi sau care au fost martore ale sejurului său în Siberia.

Poliţia a anunţat că a trimis cereri de asistenţă juridică Germaniei, Franţei şi Suediei, care au rămas ”fără răspuns”.

O purtătoare de cuvânt a opozantului, Kira Iarmîş, a apreciat într-un mesaj postat pe twitter că ”Ministerul rus de Interne face totu pentru a ascunde crima şi nu pentru a o soluţiona”.

Ea anunţă că a fost convocată de către Poliţia Transporturilor la interogatoriu şi că şi-a anunţat intenţia de a nu se prezenta, acuzând autorităţile că tătăgănează procedurile, cu scopul de a nu deschide o anchetă penală.

Ivan Jdanov, un membru al echipei opozantului Kremlinului, a confirmat că Poliţia rusă a transporturilor a convocat-o, între alţii pe purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi la interogatoriu în cadrul anchetei prealabile.

Termenul de 30 de zile al deschiderii unei anchete cu privire la un caz penal a trecut, iar persoanele convocate nu intenţionează să se prezinte, a precizat Jdanov.

Într-o nouă postare pe Instagram, Navalnîi i-a adus un omagiu soţiei sale, Iulia, care în timpul celor trei săptămâni cât s-a aflat în comă, ”venea să vorbească, să cânta cântece, să pună muzică”.

”Acum ştiu sigur, mulţumită experienţei mele, că iubirea vindecă şi readuce la viaţă”, scrie el.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.