anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

Advertorial

Ĩncotro, România?

GALERIE
Traian Dobre
 • Traian Dobre
- +

Atâtea mizerii şi cancan-uri servite zi de zi pe post de breaking news, ne-au distras şi ne distrag atentia de la lucruri mult mai importante, care vizează naţiunea şi supravieţuirea ei în contextul geo-politic actual.

Astfel, România, ca naţiune, în europenizarea si globalizarea impusă riscă să-şi piardă identitatea. Trăim într-o realitate substituită de iluzii, în care se păstrează doar aparenţele. Trăim într-o ţară în care populaţia contează doar ca număr, respectiv contribuabil, consumator sau forţă de muncă, a cărei "voce" nu există decât formal. "Nu ne vindem ţara", sau „România, stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil" au devenit din deziderate supreme, ce garantau existenţa naţiei, nişte slogane în care aproape că nu mai crede nimeni. Nu mai cred  nici măcar demnitarii ţării, cei care sunt responsabili de dezastrul transformării României din stat naţional şi naţiune într-o populaţie dezmoştenită de drepturile sacre, aflată la cheremul intereselor de orice tip.

Cum mai poţi emite pretenţii de stat naţional când resursele naturale vitale, ce-ţi pot asigura independenţa economică şi reacţia de împotrivire, sunt exploatate de corporaţii, străine de interesele naţionale şi care, în orice clipă, pot realiza un blocaj? Şi totul se datorează iresponsabilităţii şi lăcomiei celor care s-au erijat în administratorii naţiunii, care n-au prevăzut nici o soluţie de rezervă şi nici o metodă de constrângere a celor ce pun profitul înainte de orice.

Cum mai poţi emite pretenţii de stat naţional când s-a făcut uriaşa prostie a transpunerii în practică, fără responsabilitate, a principiului "restitutio în integrum", în urma căruia o mare parte a României a devenit proprietatea străinilor? Cum mai poţi emite pretenţii când s-au restituit zeci de mii de hectare de pământ unor pseudo-proprietari străini? Cum mai poţi emite pretenţii când s-a dat liber la vânzarea terenurilor în condiţiile în care populaţia era si este atât de săracă încât şi-a asigurat subzistenţă din vânzarea pământului? Cum mai poţi emite pretenţii de stat naţional când sistemul bancar, adică masa monetară, se află aproape în totalitate în administrarea străinilor?

La ce să te mai astepţi când peste 70% din comerţ, unde se rulează cash-ul ţării, se află în portofoliul unor corporaţii cărora nu le pasă de naţiunea română şi fac legea în acest domeniu, stabilind nivelul preţurilor după cum vor, fără nici un control al statului? La ce să mai speri când agricultura României, cea care asigură subzistenţa naţiei, prin impunerea unor subvenţii umilitoare, a fost adusă în postura de a fi incapabilă să mai concureze cu agricultura subvenţionată substanţial de celelalte state din UE?

Iar ca toate aceste întrebări să nu aibă vreun răspuns, ni se vinde un circ permanent, generat şi întreţinut de cei care sunt la originea transformării României dintr-o naţiune, într-o populaţie. Şi totuşi, să ne spunem La mulţi ani!, de Ziua Independenţei proclamată la 1877, de ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, dar si de ziua Europei!

Ing.dr.ec Traian Dobre

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Scăpaţi pe moment de problema restanţelor, conducătorii de la Poli reiau lupta pentru promovare cu două transferuri foarte reuşite.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.