Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ne temem de Andorra?

GALERIE
torje-romania_2
  • torje-romania_2
- +

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat la conferinţa de presă că echipa micului principat este foarte greu de învins



Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Andorra a făcut un progrese devenind o echipă greu de învins, dar cu toate acestea a precizat că şi-ar dori ca echipa naţională să marcheze şapte-opt goluri în meciul direct programat, vineri, în preliminariile CM 2014. "În jocul cu Andorra avem nevoie de cât mai multe goluri, sper să putem să înscriem. Am văzut ultimele meciuri ale Andorrei de acasă şi am văzut că au făcut şi ei un salt calitativ bun. Sunt foarte greu de învins, Olanda a reuşit să înscrie abia în minutul 50. Deci nu ne va fi uşor nici în Andorra. Eu aş vrea să înscriem 7-8 goluri dacă este posibil. Vom încerca să facem acest lucru, asta e şansa noastră. Pentru că e vorba de golaveraj, mai ales între noi şi Turcia, pentru că Ungaria dacă pierde sau face egal iese din cursă", a spus Piţurcă. În opinia tehnicianului, România are şanse mari de calificare la baraj chiar dacă ocupă locul patru în clasament înaintea ultimelor două partide din faza grupelor. "În acest moment ocupăm locul patru în grupă, dar spun eu avem şanse reale să terminăm pe locul doi. Bineînţeles, cu amendamentul că trebuie să câştigăm cele două partide cu Andorra şi Estonia, iar adversarii noştri, Ungaria şi Turcia, să nu câştige toate punctele puse în joc. Şi este posibil pentru că ei joacă împotriva Olandei. După calculele noastre avem şanse mari pentru că ei nu au jucat cu cea mai puternică echipă din grupă", a explicat antrenorul.  Întrebat dacă reprezentativa Olandei, care este deja calificată la turneul final, va trata uşor meciul cu Turcia, Piţurcă a răspuns: "Nu-mi fac absolut nicio problemă în acest sens. Eu am avut o experienţă chiar contra Olandei, când ei nu mai aveau nevoie de puncte. Atunci ei au jucat la cel mai înalt nivel şi ne-au bătut fără probleme".
Jucătorii primei reprezentative care nu evoluează la echipele de club reprezintă un motiv de îngrijorare pentru selecţioner, dar Piţurcă s-a arătat mulţumit de faptul că Torje şi Marica şi-au găsit echipe de club. "Sunt mult mai liniştit acum, dar din păcate Torje nu joacă la echipa lui de club, e foarte îngrijorător acest lucru. Iar Ciprian a reuşit să joace aseară pentru Getafe 23 de minute, dar nici el nu e la parametrii fizici normali. În sensul ăsta voi gândi foarte bine echipa care va juca în Andorra şi cea în meciul cu Estonia. Mai ales că am avut experienţe dificile la aceste duble, mai ales la al doilea meci nu am reuşit să jucăm la cel mai înalt nivel şi asta ne-a costat", a precizat Victor Piţurcă. Selecţionerul este de părere că actuala campanie de calificare este "una bună" pentru că România cu o echipă în reconstrucţie putea sta mult mai rău în preliminariile CM 2014.
Echipa naţională a României întâlneşte la 11 octombrie, de la ora 21.30, Andorra în deplasare şi în 15 octombrie, de la ora 21.00, Estonia la Bucureşti pe Arena Naţională, în ultimele două partide din grupa D a preliminariilor CM 2014.
CAS
Lotul tricolorilor pentru meciurile cu Andorra şi Estonia
Portari: Tătăruşanu, Lobonţ, Bălgrădean
Fundaşi: Măţel, Luchin, Găman, Goian, Gardoş, Chiricheş, Raţ, Latovlevici
Mijlocaşi: Torje, Lazăr, Bourceanu, Hoban, Dr.Grigore, Maxim, Tănase
Atacanţi: Stancu, Bucur, Grozav, Marica, Keşeru.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri