anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Nedelcu demisionează de la Cadastru şi cere numirea politica a unui tânăr în locul ei

GALERIE
Narciza Nedelcu
 • Narciza Nedelcu
- +

Narciza Nedelcu şi-a dat demisia din funcţia de director al Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi. 

 

 

 

“Este nevoie ca la conducerea OCPI lasi si fie numit politic un nou director, tanar, cu putere de munca şi de perspectiva. Am incredere in pepiniera de tineret cultivata de PNL lasi”, a precizat Nedelcu. Ea spune că va rămâne “dreapta”, spre deosebire de fiul ei, Vlad, care în ultimul timp a fost PSD-ist, după ce s-a plimbat prin mai multe partide.

Narciza Nedelcu a fost repusă în funcţie recent la nici două săptămâni după ce a fost condamnată penal pentru abuz în funcţie. Judecătorii au stabilit că Nedelcu a plătit ilegal o serie de entităţi economice fără ca firmele respective să presteze servicii în contul sumelor încasate.

Citiţi mai jos poziţia Agenţiei Naţionale de Cadastru

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a revocat-o din funcţia de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Iaşi pe doamna Narciza NEDELCU. Decizia a venit ca urmare a solicitării acesteia de a fi eliberată din funcţie.

ANCPI, instituţie aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), a dispus astăzi, 16 iulie, schimbarea din funcţia de director al OCPI Iaşi a doamnei Narciza NEDELCU, prin Ordin al directorului general al ANCPI.

Cititi si: Penaliada de la Iași: Condamnată, apoi pusă șefă. Va primi 500.000 lei de la stat

Doamna Narciza NEDELCU a fost repusă în funcţia de director al OCPI Iaşi miercuri, 15 iulie, ANCPI fiind obligată, potrivit prevederilor legale în vigoare, să înceteze suspendarea contractului individual de muncă al acesteia şi să o repună în funcţia deţinută anterior. Conform art. 56 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, contractul individual de muncă încetează de drept ca urmare a condamnării la executarea unei pedepse privative de libertate, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.

Mai mult decât atât, prin Decizia nr. 15/2017, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis sesizarea formulată de Curtea de Apel Braşov - Secţia civilă în Dosarul nr. 3.485/62/2015 privind pronunţarea unei hotărâri prealabile, stabilind că dispoziţiile art. 56 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se interpretează în sensul că sunt aplicabile numai în situaţia în care condamnatul execută efectiv pedeapsa în penitenciar, fiind în imposibilitate fizică de a se prezenta la locul de muncă.

Prin acceaşi decizie, pronunţată în dosarul penal nr. 4264/99/2015, instanţa de judecată a dispus, de asemenea, suspendarea executării pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin 1 lit. a, teza a II-a si lit. b din Codul penal din 1968.

Narciza NEDELCU a ocupat postul de director al OCPI Iaşi, prin concurs, în anul 2009. În anul 2012, când a început urmărirea penală împotriva doamnei Narciza NEDELCU, director al OCPI Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, conducerea ANCPI a decis suspendarea acesteia din funcţie, deşi legislaţia în vigoare nu prevedea această măsură ca fiind obligatorie.

Detalii despre demisia Narcizei Nedelcu

,,Am acceptat cu onoare şi demnitate repunerea în funcţia de director al Oficiului de Cadastru si Publicitate lmobiliara (OCPI) laşi de catre onorata instant, conform hotararii pronunţate. Decizia instantei este definitiva şi nu doresc sa o comentez.

Întrucat imaginea PNL şi a Agentiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate lmobiliara (ANCPI) a fost afectata prin atacuri mincinoase, am decis sa fac un pas în spate şi să-mi dau demisia de onoare din functia de director al OCPI lasi.

Deşi nu sunt membra a niciunui partid politic, am ramas cu orientare de dreapta. Sunt consecventa acestor convingeri şi, chiar daca am renunţat la calitatea de membra PDL, pentru a nu afecta imaginea partidului, am ramas tributara ideologiei liberale şi doctrinei democrate, valori pe care mi le asum.

Ramân simpatizantă Partidului National Liberal.

Este nevoie ca la conducerea OCPI laşi sa fie numit politic un nou director, tanar, cu putere de munca şi de perspectiva . Am incredere in pepiniera de tineret cultivata de PNL laşi, întrucat un tanar, care este preşedintele BPJ al PNL laşi şi ministru in functie,  a facut parte din colectivul OCPI laşi, pe care I-am coordonat în calitate de director şi sunt convinsa ca preşedintele PNL laşi cunoaşte problematica instituţiei şi va gasi soluţia ideala. Succes!"

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.