Negocieri și aranjamente – Cum se aliniază aștrii politici și zațul din cafeluțele jupânilor administrației Iașului?

miercuri, 19 iunie 2024, 03:00
1 MIN
 Negocieri și aranjamente – Cum se aliniază aștrii politici și zațul din cafeluțele jupânilor administrației Iașului?

Iată, stimați telespectatori și drăguțe telespectatorițe, că azi se fac zece zile pe muche de la ziua alegerilor locale, „Duminica vindecării orbului din naștere”, potrivit cărindariului ortodox, dacă nu ați băgat atunci de seamă!

Așa că, după câte ne-am dat seama de la alegerile anterioare, încă de la alea mai năbădăioase din tulburii ani ’90, cam la zece zile s-ar putea face o primă predicție, cât de cât, referitoare la cum s-ar putea aranja majoritățile locale, atât pe munițip cât și la județ.

Haideți, așadar, să le luăm pe căprării!

Când rămâi în pană, cine e mai bun decât electricianul cu creionul de tensiune?

Mai întâi, să vedem cum stă treaba la Cejăul unde jupân este liberalul dom’ Costel! Primele zvonuri venite din zona politichiei locale arată că aicea balanța ar înclina spre o majoritate a liberalilor fără aleșii de la partidoi, unul din motive fiind și acela că fricțiunile cu Cojo, candidatul PSD, au fost atât de acute și de contondente în campanie încât nu se mai prea poate găsi cale de împăcare politică.

Ca urmare, cam toate indiciile, inclusiv alinierea aștrilor și zațul din cafea, arată că cea mai probabilă majoritate va fi una a liberalilor cu auriștii îndrumați de dipotatul electrician ex-PSD, cel care ar putea astfel deveni vice la județ.

Asta cu atât mai mult cu cât, din cauza performanțelor acestuia sub cele ale formațiunii, nu prea mai poate trage nădejde mare la vreun post de parlamentar. Dar, cine știe…

Oricum, până una sau alta, chiar și dom’ electrician a dat semnale interesante în ultimele zile, gen „susținem proiectele județului”, alea, alea. Așa că pentru negocierile de aicea nu puneți prea multă bere deoparte: lăsați-o mai bine pentru meciurile cu Belgia și Slovacia!

O surprizuță interesantă ar putea apărea în față la premărie

Întoarceți acum foaia, ca să vedem cum stă treaba la conțilul municipal și în curte la nea Mihăiță! Aicea auriștii cu cumătrul premarelui în frunte nu mai sunt de niciun folos, că nu faci cu ei mai nimica, nici dacă adaugi omul lui Movilă peste ei.

Ei bine, tot gurile rele de prin zonă zic că s-ar putea aranja o altfel de majoritate față de cea de la județ. Adicătelea, cică una cu partidoiul chemat aproape. Da, știm că nici așa nu se face majoritate, și că ar mai trebui un vot, dar l-ați uitat pe dom’ derector de spital de pe lista lui Movilă, care oricum e amic de saloane cu liberalii de multă vreme.

Cine ar putea fi vice la premărie, în conjunctura asta care convine și partidoiului, că pune om la vârf acolo, și lui Mihăiță, că poate astfel să pună și el un vice din ograda lui?

Ei bine, haideți să discutăm despre toate acestea într-un episod viitor. Nu de alta, dar sunt atăta de multe de spus încât sigur nu ne ajunge spațiul tipografic azi. Până atunci, hai Poli, hai România!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii