anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Negocierile de râsu-plânsu’ de la Iaşi

GALERIE
puls
 • puls
- +

Dom’le, zău că nu mai înţelegem nemica din negocierile astea pe care parcă doar mimează că le doresc, atât Mihai Chirica, împins probabil de la spate de şefii lui de partid de la Bucureşti, cât şi madam Cozet and compania, despre care mai degrabă am zice nu că nu vrea să negocieze, ci că nu ştie ce este de obţinut de aici. Asta cel puţin se vede din afară, de la distanţă. 

Căci, în ce priveşte ce e în interior, nici nu ne mai batem capul să înţelegem: dacă asculţi x surse, vei avea deja minim x + 1 variante de lucru. Prin urmare, concluziunea noastră este că Mihăiţă ar vrea să-i prindă pe userişti atrăgându-i la putere, dar nu se ştie până unde este dispus să meargă, adică să împartă din caşcaval. El stă cu frică în sân ca nu care cumva să i se ceară să dea administrarea vreunei mari direcţii, care este de obicei la discreţia sa. Acest lucru ar nemulţumi pe mulţi dintre susţinători. În timp ce madam’ Cozet stă cu frica în sân, de teamă de a se băga la putere, ca să nu se spună că asta urmăreşte, parte de ciolan.Dar în paralel, presiunile din interior, de a pune mâna pe putere, dacă tot sunt negocieri, sunt tot mai mari, aşa că până una sau alta mai bine se fac că aleargă, apoi s-or împiedica ei... Cum se va termina totul? Aicea vă putem spune sigur: orice variantă e deschisă.

PS: Una scurtă dar vioaie la final tot despre subiectul negocierilor care nu mai încep odată. Spun surse din piaţă că vizita de ieri de la Bucureşti a marelui absent clamat de toţi, domn Costel, ar avea legătură cu impasul în care s-a intrat. O fi vorba de vreo cerere de păsuire? Am întrebat, n-am dat cu parul.

Cum a dat Chirica cu oiştea digitalizării direct în gard?

Mai ratează Iaşul o mare lovitură? Aşa se pare, stimaţi telespectatori... Amicul nostru Archibald Tănase a discutat pe îndelete în acest uichend cu mai mulţi băieţi care stăpânesc bine domeniul IT din târg, iar ce a aflat de la aceştia vine să reconfirme ceea ce ştiam dinainte: că şefii politici locali aflaţi la butoane vor scăpa iar pe jos felia de caşcaval ce ar fi putut reveni Iaşului din marele şi generosul PNRR. Ar fi vorba, zice-se, de cei circa 20 la sută din acest măreţ plan de zeci de miliarde ce vin de la UE, procent alocat la nivel naţional reformei privind digitalizarea administraţiei.

Ei bine, din ce am auzit prin ţară, primarii care vor lua caimacul vor fi se pare tot Boc, Bolojan sau Friţ de la Timişoara, pe lângă Bucureşti, în timp ce Iaşul se pare că se va alege doar cu firimituri, şi acelea nesigure. Motivul ar fi, zice-se, faptul că aceşti primari isteţi au avut nenumărate întâlniri pe zoom cu oamenii din IT, pentru a face cele mai bune proiecte ca să ia cât mai mulţi bani destinaţi digitalizării.

La Iaşi auzim că proiectele le-au făcut din birou mecanicii lui Chirica, proiecte pe care, din ce spun cei care se pricep şi care au apucat să le vadă, nu vom câştiga mare lucru: fie că sunt lipsite de anvergură, fie că sunt nefiabile, fie că sunt de-a dreptul pe lângă subiect, ba chiar unele şi prin bălării. Mai auzim că premarele nici nu ştie încă ce surprize va avea, la împărţeala banilor pe oraşe. Drept pentru care îl invităm să se pregătească deja, lecturând încă o dată cele de mai sus. Apoi om mai vorbi...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cătălin ONOFREI

Asupritori, paraziţi şi ipocriţi

Cât de bine îi cunoaştem pe cei din jurul nostru?

opinii

Agua!

Briscan ZARA

Agua!

Dacă nu ar fi fost lumea aceasta modernă în care transportul dintr-un loc în altul să fie foarte facil, iar alimentele şi apa să poată fi aduse repede dintr-o regiune în alta, cu siguranţă am fi intrat într-o perioadă de foamete cruntă. Război, boală şi foamete, triada care a urmărit întreaga istorie omul precum lupii. Şi trebuiau mereu să fie trei ca să devină mortale, de nesuportat. Şi dacă ultimele două apar din motive naturale, primul ni se datorează în totalitate.

Nu căuta cheile sub veioză

Cristina DANILOV

Nu căuta cheile sub veioză

Am atât de mulţi cunoscuţi care spun cu toată convingerea că obiceiurile lor alimentare - a mânca prăjituri noaptea, de pildă - se datorează faptului că părinţii lor nu i-au hrănit aşa cum trebuia şi nu le-au insuflat obiceiuri alimentare sănătoase. Şi stau şi sortează, ca pe nişte boabe de fasole, amintirile din copilărie, cum nu aveau voie să se ridice de la masă până nu terminau de mâncat grişul cu lapte sau cum erau alergaţi cu papucul prin curte când aruncau sub masă carnea din ciorbă la pisici. A devenit un fel de sport, mulţi caută cauzele dependenţei de alimente, de alcool, de ţigări, de dragoste, de droguri, în copilărie şi, după un search profund concluzionează: „mama e de vină că sunt supraponderală”, „tata e de vină că eu beau”.

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

pulspulspuls

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Care este strategia PSD la locale şi ce învârte Maricel Popa la manivela partidoiului

Gata, astăzi am ajuns la antepenultimul episod din seria „Ce s-a discutat la Şcoala politică de vară de pe Bahlui”, o relatare fidelă a discuţiilor care au avut loc timp de o săptămână în târgul nostru pe teme politice locale. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.