Neînlocuibilii (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Neînlocuibilii (P)

GALERIE
foto citea (10)
  • foto citea (10)
- +

Redresarea economică, dezvoltarea regională, educaţia, sportul, turismul sunt subiecte marginale pentru cabinetul Cîţu. Dreapta se apleacă cu îndârjire asupra sănătăţii poporului. Valul I şi valul II au trecut cu pierderi economice şi de vieţi omeneşti.

Ba o cocoaşe, ba alta, ba dinţi de fierăstrău, ba platouri, în fine, nenumărate fenomene geografico - zoologice ne-au cocârjat. Acum, în valul III, surferii guvernamentali se concentrează pe teorie ca să ajungă la practică.

Onorabilul ministru al sănătăţii, domnul Vlad Voiculescu, s-a întors spre lumea artei. A explicat la un teatru doritorilor de lămuriri suplimentare că totul, dar absolut totul, se bazează pe principiul rotiţelor dinţate. O rotiţă mititică antrenează,cu dinţişorii ei o rotiţă mai mare, cu dinţişori mai măricei şi tot aşa. Exact ca în viaţă. Am învăţat şi noi la fizică în şcoala elementară. Nu s-a schimbat nimic, teoria este valabilă, dar cineva trebuia să ne amintească şi uite că a fost să fie ministrul sănătăţii!

Fireşte, principiul rotiţelor nu are o legătură evident cu situaţia din teren, altfel am fi priceput ce are a face dinţişorul cu, de exemplu, spitalul de la Leţcani.

13 milioane de euro pentru o înjghebare nefuncţională: circuite electrice - praf, sistem de aerisire - varză, sistem de încălzire - inexistent, sistem de dezinfectare - 0.

În ce val va fi funcţional încropirea de la Leţcani? Nu se ştie.

Ceea ce se ştie sigur este că guvernul Cîţu a pus în pagină un memorandum prin care se reduc veniturile corpului medical.

Aşa da, o adevărată măsură de dreapta! În plină pandemie, trebuie puşi la punct şi medicii şi personalul medical. Adevărul este că prea li s-a urcat la cap. Îşi imaginează că sunt de neînlocuit când, de fapt, orice absolvent de ceva le poate ţine locul.

Vasile CÎTEA

Deputat PSD Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.