Nelu Tătaru: Au fost extinse zonele roşii la nord-estul Franţei şi regiunea Madrid
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nelu Tătaru: Au fost extinse zonele roşii la nord-estul Franţei şi regiunea Madrid

GALERIE
Nelu Tataru
  • Nelu Tataru
- +

Secretarul de stat Nelu Tătaru, a anunţat, miercuri, că au fost extinse zonele roşii şi la nord-estul Franţei şi la regiunea Madrid, iar în zonele galbene se află celelalte localităţi din Franţa, Germania şi Spania. Persoanele care vin din zonele roşii intră în carantină, în centre speciale, iar cele care vin din zonele galbene vor fi izolate la domiciliu.

Nelu Tătaru a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că după ce a fost un aflux al românilor veniţi din Italia, autorităţile se aşteaptă la o creştere a românilor care vin din alte zone.

“La nivelul municipiului Bucureşti am suplimentat cu un număr de epidemiologii, precum am suplimentat chiar dublând şi pe cei din punctele de frontieră. Am avut un aflux al cetăţenilor români întorşi din Italia, ne pregătim pentru un aflux al cetăţenilor veniţi din celelalte zone. Ţin să menţionez că în această dimineaţă la nivelul Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică a decis extinderea zonelor roşii, în nord-estul Franţei şi regiunea Madrid, precum şi zonele galbene la tot ce înseamnă restul localităţilor din Franţa, Germania şi Spania”, a spus secretarul de stat. El a precizat că persoanele care vin din zonele roşii intră în carantină, iar cele din zonele galbene, în izolare la domiliciu.

“Cei care se vor întoarce din zonele roşii pe care le găsim pe siteul INSP precum şi la Tel-Verde le putem afla, vor fi introduşi în carantină. Cei care vin din zonele galbene vor fi introduşi în izolare voluntară la domiciliu. Ţin să menţionez aceste lucruri tocmai pentru a evita aglomeraţia, neînţelegerea de la punctele vamale sau neînţelegerea în contactul cu epidemiologii noştri”, a explicat Nelu Tătaru.

De altfel, pentru a reduce aglomeraţia de la punctele de trecere a frontierei, au fost sulimentaţi medicii din aceste zone, în special la Borş şi Nădlag, unde s-a înregistrat aglomeraţie. Toate persoanele care intră în ţară din aceste zone trebuie să treacă de controlul epidemiologic. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.