Nelu Tătaru spune că nu a emis vreun ordin pentru a interzice testarea programată în capitală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Nelu Tătaru spune că nu a emis vreun ordin pentru a interzice testarea programată în capitală

GALERIE
Nelu Tataru
  • Nelu Tataru
- +

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, declară că nu a emis un ordin care să interzică testarea programată de Primăria Capitalei pe Arena Naţională, explicând că Direcţia de Sănătate Publică a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile, fiind vorba despre un act medical. "Cine se ocupă de sănătatea românilor este Ministerul Sănătăţii, Direcţiile de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi unităţile medicale. Nu ştiu dacă vreo autoritate publică are în panoplia de atribuţii sănătatea românilor”, afirmă ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a declarat, marţi, la Digi 24, că DSP a constatat, în urma a două evaluări, că în locul ales de Primăria Capitalei nu se pot face teste. "Am fost informat de către DSP că nu se pot desfăşura acele testări în acel loc, pentru că nu întrunesc condiţiile”, a explicat el. Nelu Tătaru a negat faptul că ar fi existat un ordin de ministru care să interzică realizarea testării organizate de autoritatea locală din Bucureşti. 

"Ar putea să facă în colaborare cu un spital astfel de testări”, a spus ministrul Sănătăţii. El a menţionat că "nu îi este clar” care este motivul pentru care Primăria Capitalei vrea să facă aceste testări, în condiţiile în care şi Ministerul Sănătăţii face o testare, el adăugând că orice autoritate publică poate face "o activitate medicală prin spitalele pe care e are în subordine, dar în condiţiile specifice”. 

Ministrul Sănătăţii a răspuns şi acuzaţiilor de zădărnicire a combaterii bolilor făcute de către primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.  "Cine se ocupă de sănătatea românilor este Ministerul Sănătăţii, Direcţiile de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi unităţile medicale. Nu ştiu dacă vreo autoritate publică are în panoplia de atribuţii sănătatea românilor”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, săptămâna trecută, că va depune plângere penală la adresa conducerii DSP Bucureşti şi a Ministerului Sănătăţii, pe care le acuză că au blocat proiectul de testare a populaţiei derulat pe Arena Naţională. Firea susţinea că, invocându-se un ordin de ministru, li s-a cerut să oprească activitatea de testare.

Ulterior, Gabriela Firea a afirmat că nu se doreşte să se cunoască adevărul şi ca românii să fie informaţi, susţinând că guvernanţii doresc ca cetăţenii să stea cu teamă, iar în acest mod se pierd locuri de muncă.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au transmis, joia trecută, că susţin orice iniţiativă de testare a populaţiei pentru COVID-19, în condiţiile legii.

”Având în vedere declaraţiile privind testarea populaţiei din Bucureşti, precizăm că, Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti susţin orice iniţiativă de testare a populaţiei pentru COVID-19, în condiţiile legii, cu respectarea normelor de siguranţă pentru o astfel de procedură medicală şi a recomandărilor epidemiologice şi ştiinfice ale specialiştilor Institutului Naţional de Sănătate Publică”, a transmis, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.