anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 05.08.2020

Nelu Tătaru spune că nu a emis vreun ordin pentru a interzice testarea programată în capitală

GALERIE
Nelu Tataru
  • Nelu Tataru
- +

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, declară că nu a emis un ordin care să interzică testarea programată de Primăria Capitalei pe Arena Naţională, explicând că Direcţia de Sănătate Publică a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile, fiind vorba despre un act medical. "Cine se ocupă de sănătatea românilor este Ministerul Sănătăţii, Direcţiile de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi unităţile medicale. Nu ştiu dacă vreo autoritate publică are în panoplia de atribuţii sănătatea românilor”, afirmă ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a declarat, marţi, la Digi 24, că DSP a constatat, în urma a două evaluări, că în locul ales de Primăria Capitalei nu se pot face teste. "Am fost informat de către DSP că nu se pot desfăşura acele testări în acel loc, pentru că nu întrunesc condiţiile”, a explicat el. Nelu Tătaru a negat faptul că ar fi existat un ordin de ministru care să interzică realizarea testării organizate de autoritatea locală din Bucureşti. 

"Ar putea să facă în colaborare cu un spital astfel de testări”, a spus ministrul Sănătăţii. El a menţionat că "nu îi este clar” care este motivul pentru care Primăria Capitalei vrea să facă aceste testări, în condiţiile în care şi Ministerul Sănătăţii face o testare, el adăugând că orice autoritate publică poate face "o activitate medicală prin spitalele pe care e are în subordine, dar în condiţiile specifice”. 

Ministrul Sănătăţii a răspuns şi acuzaţiilor de zădărnicire a combaterii bolilor făcute de către primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.  "Cine se ocupă de sănătatea românilor este Ministerul Sănătăţii, Direcţiile de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi unităţile medicale. Nu ştiu dacă vreo autoritate publică are în panoplia de atribuţii sănătatea românilor”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, săptămâna trecută, că va depune plângere penală la adresa conducerii DSP Bucureşti şi a Ministerului Sănătăţii, pe care le acuză că au blocat proiectul de testare a populaţiei derulat pe Arena Naţională. Firea susţinea că, invocându-se un ordin de ministru, li s-a cerut să oprească activitatea de testare.

Ulterior, Gabriela Firea a afirmat că nu se doreşte să se cunoască adevărul şi ca românii să fie informaţi, susţinând că guvernanţii doresc ca cetăţenii să stea cu teamă, iar în acest mod se pierd locuri de muncă.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au transmis, joia trecută, că susţin orice iniţiativă de testare a populaţiei pentru COVID-19, în condiţiile legii.

”Având în vedere declaraţiile privind testarea populaţiei din Bucureşti, precizăm că, Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti susţin orice iniţiativă de testare a populaţiei pentru COVID-19, în condiţiile legii, cu respectarea normelor de siguranţă pentru o astfel de procedură medicală şi a recomandărilor epidemiologice şi ştiinfice ale specialiştilor Institutului Naţional de Sănătate Publică”, a transmis, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trei sferturi de secol în era nucleară

Lucian DÎRDALA

Trei sferturi de secol în era nucleară

În spatele imaginilor cu cel mai mare impact la public - şi care ţin de războiul convenţional - se află realitatea unei cursei nucleare care, nemaifiind una „în doi”, este nouă şi periculoasă.

Filmuletul zilei

opinii

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

Suflete în ceaţă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Suflete în ceaţă

Generaţia COVID

Ioan MILICĂ

Generaţia COVID

Cum se va numi generaţia de cobai supuşi unui simulacru educativ de amploare planetară? Cum se va numi generaţia ale cărei rădăcini în universul şcolar sunt retezate tot mai iute pe măsură ce timpul de izolare creşte? Cum se va numi generaţia de absolvenţi care vor căpăta diplome fără să fi ştiut vreodată ce miros are un manual abia ieşit de sub tipar sau fără să fi văzut cum arată un educator, un învăţător sau un profesor în carne şi oase?

pulspulspuls

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Magie

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.