EURO-2024

Punem punctul pe știi

Nemții rămân acasă, dar ies din turneu. Germania nu a reușit să treacă de Spania la EURO – 2024

vineri, 05 iulie 2024, 21:57
3 MIN
 Nemții rămân acasă, dar ies din turneu. Germania nu a reușit să treacă de Spania la EURO – 2024

Stuttgart, primul sfert de finală: Spania-Germania 2-1 (0-0. 1-1). Gazdele au reclamat penalty în prelungiri

  • Spania: Simon-Carvajal, Le Normand (’46-Nacho),Laporte, Cucurella- Rodri, Ruiz (‘103-Joselu) – Yamal (’63-Torres), Pedri (‘8-Olmo), Williams (’77-Merino)- Morata (’77-Oyarzabal). Selecționer: Luis De La Fuentes
  • Germania: Neuer- Kimmich, Rüdiger,Tah (’78-Müller), Raum (’57-Mittelstädt(-Can (’46-Andrich), Kroos- Musiala, Gündogan (’57-Füllkrug),Sané (’46-Wirtz)- Havertz (’91-Anton). Selecționer: Julian Nagelsmann
  • Arbitru: Anthony Taylor (Anglia).
  • Au marcat:Wirtz(’89) / Olmo (’51), Merino (‘119)
  • Cartonașe galbene: Le Normand, Torres, Simon. Carvajal 2.Rodri/ Rüdiger, Andrich, Kroos, Mittelstädt, Schlotterbeck (bancă). Wirtz, Undav (bancă), Morata (bancă), Ruiz (bancă)
  • Cartonaș roșu: Carvajal (‘120+6)

Finala din sferturi a Euro 2024 a dezamăgit oarecum prin prudență și anihilare tactică reciprocă, dar și printr-un exces de durități, în special din partea nemților. Pedri, primul spaniol care l-a testat pe portarul Neuer (‘2) a fost scos din meci șase minute mai târziu, drept urmare a unei intervenții dure a vetetanului Kroos, nesancționată de britanicul Taylor. În general, posesia a aparținut germanilor, dar spaniolii au avut ceva mai multe șanse de poartă: Yamal (’15-pe lângă stâlp din lovitură liberă de la 17 m), Ruiz (’17-șut parat de Neuer, care i-a exasperat mai târziu și pe Laporte, Williams sau Olmo). De partea cealaltă, principalul pericol a fost Havertz, bine plasat, dar neinspirat în fața lui Simon.

Caracterul decisiv al jocului trebuia să iasă la iveală în partea a doua. Ca și la începutul partidei, spaniolii au fost mai insistenți, Morata, aflat aproape de careul mic l-a ”învârtit” pe Tah, dar a finalizat peste poartă, iar golul a venit un pic mai târziu: o centrare de pe dreapta a lui Yamal l-a găsit la 12 m de poartă pe Olmo, care a înscris plasat, pe jos, pe lângă Neuer. Germanii s-au resetat pe atac dar au făcut-o de multe ori haotic, doar Wirtz punând presiune pe Simon printr-un șut deviat de Cucurella. Fără a se cantona în apărare, spaniolii au încercat să-și țeasă jocul de pase, ieșind din apărare în stil Guardiola, dar presingul german nu le-a permis. Füllkrug a țintit bara în min. 77, dar egalarea era mai întâi să vină dintr-o gafă a portarului iberic: Simon, ieșit în față a degajat în spatele unui coechipier, de unde mingea a ricoșat la Kavertz, care a tras spre poarta părăsită dar mingea a trecut peste poartă. Și a venit în min.89, când Wirtz a reluat în plasă o pasă înapoi venită din capul lui Kimmich. Se aștepta la o replică a Spaniei, dat tot Germania a fost prinsă în atac la fluierul de final al lui Anthony Taylor. Cele două echipe, cu multe improvizații la schimbări. au intrat în prelungiri.

Vezi mai multe detalii despre EURO 2024 aici

La începutul reluării, Wirtz a trecut primul la atac, cu o centrare excelentă, dar Nacho a respins în corner din fața lui Anton. În ultimul minut al primei părți, Wirtz a trecut la finalizare dar a tras pe lângă țintă, iar în min. 106 a trecut glonțul pe la urechea ibericilor, germanii cerând henț la respingerea lui Cucurella a șutului trimis de ”bătrânul” Müller. Și după ce Füllkrug a fost aproape să-l păcălească pe Simon cu o deviere, spaniolii (care au suferit în ofensivă după ieșirea lui Yamal și Williams) au dat lovitura la o banală centrare a lui Olmo, prin ”capul” lui Merino. Dar întrebarea nemților este: o fi fost henț la Cucurella în min. 106?

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii