Nenorocire la Vaslui: în loc de "bidoane", Moş Nicolae a înţeles "bomboane"!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Nenorocire la Vaslui: în loc de "bidoane", Moş Nicolae a înţeles "bomboane"!

GALERIE
cizme
  • cizme
- +

În seara de 6 decembrie românii au aşteptat, plini de speranţe, rezultatele alegerilor; în dimineaţa de 6 decembrie, copiii lor au aşteptat, cu şi mai multe speranţe, darurile de la Moş Nicolae; detalii despre ce au primit unii compatrioţi, în cele ce urmează!

* Nenumăraţi micuţi şi-au băgat mânuţele în ghetuţe şi au simţit obiecte foşnitoare, cu file, ca nişte cărţi cu minunate poveşti, însă au scos din încălţări broşuri electorale cu poze de neni burtoşi şi doamne grase; din foile acestora ei şi-au făcut ţinte de tras cu praştia sau de scuipat la punct fix şi s-au distrat.

* Un copil i-a cerut lui Moş Nicolae nişte ghete bune, trainice, pe numărul său, fiindcă ghetuţele cu care mai iese acum pe afară, la cumpărături, i-au rămas mici şi îl strâng la degeţele; moşul i-a adus ghetele dorite, noi şi mari, pe care i le-a îndesat în cele vechi şi mici până când toate patru s-au rupt pe la cusături.

* Duminică dimineaţa, mai mulţi săteni de prin judeţul Vaslui s-au pomenit cu ghetele şi cizmele pline până sus cu bomboane de toate felurile, după ce Moş Nicolae a citit scrisoarea de la ei, murdară, plină de ştersături şi pete de cerneală, şi a înţeles greşit cuvântul "bidoane". Din câte spun martorii oculari, oamenii s-au descurcat şi deja au scos un rachiu destul de bun din dulciurile respective.

* Spre deosebire de ei, sătenii din Mahmuri au scris foarte citeţ, iar Moş Nicolae a înţeles corect rugămintea şi le-a umplut toate cizmele lungi, din cauciuc (unele chiar de pescar, înalte până la fund), cu bere. Din păcate, berea a îngheţat peste noapte, dar localnicii au tăiat-o în felii, cu tot cu cizme, şi au mâncat-o ca pe parizer.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.