Nepoţii unui fost milionar, patronul RC Star, tâlhari de meserie în Spania
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nepoţii unui fost milionar, patronul RC Star, tâlhari de meserie în Spania

GALERIE
catuse
  • catuse
- +

Doi nepoţi ai lui Raicu au fost extrădaţi în Spania în urma unui mandat european de arestare emise de autorităţile de acolo.

Rubedeniile unuia dintre cei mai notorii afacerişti ai Iaşilor anilor ’90 au ajuns în custodia autorităţilor spaniole după ce ar fi comis o tâlhărie în ţara iberică. Mihăiţă şi Romică Raicu sunt nepoţii lui Ioan Raicu, patron al RC Star, unul dintre cei mai bo­gaţi ieşeni din perioada de după Revoluţie, ajuns însă în final fa­lit. Fraţii Ciprian şi Romică Rai­­cu au fost deja extrădaţi în Spa­nia, după ce şi-au dat acceptul în acest sens. Ei au fost identificaţi la Iaşi în baza unui mandat eu­ro­pean de arestare emise de au­torităţile din Tomellosso, fiind suspectaţi de comiterea infrac­ţiu­nii de furt prin violenţă.

„Nu­miţii Raicu Mihăiţă Ciprian şi Raicu Romică sunt acuzaţi de autorităţile spaniole de comi­te­rea infracţiunilor de «răni­re» şi «furt cu violenţă», constând în aceea că ar fi agresat în luna mai 2015, în localita­tea Tomellosso, un alt cetăţean român şi i-ar fi sustras o sumă de bani şi două telefoane mo­bile. Pentru aceste infrac­ţiuni Codul Penal spaniol prevede pedespele maxime de 3 ani , respectiv 5 ani închisoare“, au precizat procurorii ieşeni.

Un­chiul lor a fost în anii ’90 unul dintre cei mai bogaţi ieşeni, mi­lio­nar la acea vreme, făcând ave­re cu o afacere de tip bazar. El este fost patron al firmei RC Star, din centrul Iaşului. În 2012, afaceristul a fost condamnat la trei luni de în­chi­soare cu suspendare pentru vă­tămare corporală din culpă în urma unui accident rutier. Fiul său a avut şi el probleme cu le­gea la începutul anilor 2000.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.