Nevoie urgentă de întăriri la Politehnica
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nevoie urgentă de întăriri la Politehnica

GALERIE
&&&vanzo-seroni-tiganasu-poli-botosani
  • &&&vanzo-seroni-tiganasu-poli-botosani
- +


Iași  a pierdut derbiul Moldovei, după ce s-a prăbuşit la pauză * integrarea rapidă a noilor veniţi e absolut necesară pentru ca Iaşi să arate a echipă de primă ligă (foto: Adrian CUBA//Agerpres)

 

 

Politehnica Iaşi a ajuns, din cauza golaverajului, pe ultimul loc al clasamentului Ligii I după eşecul suferit luni, 0-1 în Copou, în faţa FC Botoşani. Înfrângerea, justă după aspectul jocului, a fost decisă ca urmare a ruperii echilibrului în actul secund. Asta după ce în prima repriză oaspeţii au câştigat la “posesie” (58%) şi “şuturi pe poartă” (2-1), iar gazdele la încercări în afara porţii (2-0) şi la claritate a ocaziilor (toate cele trei încercări ale Politehnicii au fost periculoase), în timp ce raportul cornerelor a fost egal, 1-1. Ce s-a întâmplat după un prim act echilibrat e greu de spus cu certitudine. Dezechilibrul din repriza a doua, câştigată de echipa din nordul Moldovei la toate capitolele (2-0 la şuturi pe poartă, 3-1 la încercări în afara porţii, 4-0 la cornere), poate avea însă unele explicaţii logice.

În primul rând, la Poli s-a simţit din plin aspectul semnalat în repetate rânduri în tur, că diferenţa dintre titulari şi rezerve este imensă. Iar dacă în prima repriză, din elan, diferenţele au fost atenuate, după odihnă realitatea a fost crudă. Cel mai afectat a fost compartimentul ofensiv. Popadiuc, folosit în locul lui Platini, şi-a demonstrat încă o dată limitele, Zajmovic nu l-a putut face uitat pe Andrei Cristea, iar Andreias Calcan, care a fost răcit, a fost palida sa umbră. Iar când de pe bancă a putut veni doar aerianul Mensah, se poate înţelege de ce Hankic a îngheţat… Absenţele de la Poli au afectat şi defensiva, care, faţă de alte meciuri, a fost destul de bine organizată, faptul că, în ciuda dominării şi a lipsei de protecţie de la mijloc, nicio ocazie a oaspeţilor nu a fost uriaşă spunând multe. Apărarea sigură a gazdelor, care a căpătat un plus evident de încredere prin instalarea lui Brănescu între buturi, a clacat în penultimul minut, atunci când s-a văzut clar că absenţa lui Baxevanos nu a putut fi suplinită de Răzvan Popa, care nu are ritm după lunga perioadă de pauză.. Dacă în ceea ce priveşte atacul şi apărarea există alibiuri legate de absenţe, în linia mediană, alcătuită din tot ce are antrenorul Daniel Pancu mai bun, nu există nicio scuză! Trioul de mijloc nici nu a construit, nici nu a ajutat apărarea, nici nu a ţinut de minge, posesia Politehnicii în actul doi fiind de doar 34%! De fapt, a fost o confirmare a lipsei de valoare, văzută şi în tur, integrările rapide ale noilor veniţi, Dylan Flores, Rafael Acosta şi Pablo Gaitan, fiind absolut necesare pentru ca Politehnica să aibă “motor” de Liga I. Iar dacă în atac Uros Djuranovic va aduce un plus şi va mai fi adus un jucător de bandă, dacă Răzvan Popa va creşte fizic, e posibil ca peste circa o lună Politehnica să arate ca echipa dorită de suporteri.

Până atunci, Pancu - care trebuie să analizeze şi dacă lipsa de prospeţime din actul secund a fost cauzată de factori fizici sau mentali şi să-şi pună un semn de întrebare dacă nu era mai bine să întărească defensiva pe final, pentru a securiza remiza, în condiţiile în care era evident că Poli nu avea forţă nici să contraatace - trebuie să facă echipa să obţină cât se poate de multe puncte cu ce are la dispoziţie, pentru ca Iaşi să nu se rupă de pluton. Lupta, aspră, e lungă şi de uzură în Liga I!

PS: FC Viitorul – FCSB 2-2 (1-0).Matei (17-penalty), Ely (73) / Tănase (56 – penalty), Dussaut (71 – autogol)

 

Poli-catalog

 

Brănescu (5,5) – debut promiţător. deşi nu a mai apărat din primăvară, a avut mai multe intervenţii sigure; putea evita şi golul dacă nu aluneca.

Onea (5) – muncitor.

Frăsinescu (5) – a încercat să strângă apărarea.

R. Popa (4) – s-a simţit că nu a mai jucat de foarte mult timp.

Buşu (5) – s-a zbătut mult, a avut şi reuşite şi nereuşite.

Moisă a jucat primele şase minute.

De Iriondo (4) – nimic la construcţie, puţine momente bune pe plan defensiv.

Passaglia (5) – deşi a fost cel mai bun mijlocaş, nu are alură lider al liniei mediane.

Popadiuc (4) – a irosit două ocazii bune, a pierdut aiurea multe mingi.

Zajmovic (4) – izolat, a alergat mult în gol.

Calcan (4) – s-a simţit că nu a fost în plenitudinea forţelor.

Vanzo (4) – continuă să nu fie eficient.

Fr. Cristea (4,5) – mai “viu” decât Vanzo.

Mensah a intrat în minutul 80.

 

Clasament

1.FCSB         17       12       2          3          42-17 38 (^14)

2. CFR           17       11       4          2          22-7   37 (^10)

3..Craiova     17       10       4          3          20-10 34 (^10)

4. Sepsi         17       7          7          3          24-14 28 (^4)

5. Clinceni     17       6          8          3          17-13 26 (-1)

6.Chindia      17       6          6          5          14-13 24 (0)

7. Viitorul       17       5          7          5          23-22 22 (-5)

8. Botoşani    17       5          6          6          22-23 21 (-3)

9. UTA           17       4          7          6          14-25 21(-3)

10.Mediaş     17       6          2          9          22-27 20 (-4)

11.Dinamo    16       5          4          8          20-19  19 (-8)

12 .Astra        17       4          5          8          22-25 17 (-10)

13.FCH          17       3          7          7          17-25 16 (-11)

14.Voluntari  17       4          3          10       20-28 15 (-12)

15.FC Argeş 17       3          6          8          16-25 15-12)

16..Poli Iaşi   17       4          3          10       15-37 15 (-12)

Golgeteri: Man (FSCB) – 13; Tănase (FCSB) – 12;, Keita (FC Botoşani) - 9

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.