Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Nichita, în numele lui Ponta: Bani pentru Autostradă, Spitalul de Urgenţe şi Aeroportul Iaşi

GALERIE
Nichita
  • Nichita
- +
Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat că a mers în audienţă la premierul Victor Ponta şi a obţinut, în urma discuţiilor, alocări bugetare concrete pentru proiectele regionale precum autostrada Est-Vest, dar şi aeroportul şi spitalul de urgenţă.
 
"Am cerut o audienţă la primul-ministru pentru că sunt o serie de proiecte importante pe care noi le-am asumat politic înainte de alegerile generale. Este un manifest care cuprinde zece proiecte ale celor care au fost candidaţii USL pentru judeţul Iaşi şi din cele zece proiecte, sigur, la un moment dat, în buget nu se regăsea mai nimic. Şi era foarte important să vedem dacă putem stabili un grafic pentru fiecare proiect şi eventual un sistem de finanţare", a precizat Nichita după discuţiile cu premierul Victor Ponta.
 
Nichita a spus că, în cadrul convorbirii, premierul i-a transmis că va susţine finanţarea autostrăzii Est-Vest, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş-Câmpia Turzii, iar tronsonul Neamţ-Iaşi-Ungheni va fi bugetat pentru 2014-2020, astfel încât lucrările să poată fi demarate.
 
"Ceea ce am avut azi în discuţie cu el (Victor Ponta, n.r.) - şi mi-a dat şi voie să spun la presă treaba asta - este că va susţine finanţarea autostrăzii Est-Vest, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş-Câmpia Turzii. În primul rând, prin fonduri europene, care sunt în curs acum, vor apărea lucrări la Câmpia Turzii-Târgu Mureş. Pentru tronsonul Târgu-Mureş-Neamţ se va reface studiul de fezabilitate, pentru că e foarte mare ca valoare. Iar tronsonul Neamţ-Iaşi-Ungheni va fi tronsonul finanţat în bugetul 2014-2020, pentru a şi executa lucrări. Deci Neamţ-Iaşi-Ungheni va fi bugetat pentru 2014-2020, şi cu bani, şi pentru ca să se poată începe lucrările", a precizat Nichita.
 
Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, care este şi vicepreşedinte al PSD, a menţionat că a discutat cu premierul Victor Ponta şi pe tema finanţării pe care aeroportul din Iaşi o va primi în 2014, premierul transmiţându-i că se vor aloca 10 milioane de euro pentru aeroport.
 
"Am vorbit cu premierul şi despre aeroportul din Iaşi, care este în clipa de faţă finanţat cu bani de la Consiliul Judeţean. S-au alocat bani şi pentru alte aeroporturi în decursul timpului şi premierul mi-a făcut o mărturisire astăzi - că va aloca măcar 10 milioane de euro pentru aeroportul din Iaşi în 2014", a mai spus Nichita.
 
El a arătat că Ponta i-a transmis şi faptul că în 2014 Guvernul va aloca 750 de milioane de euro pentru spitalele regionale de urgenţă, spitalul de urgenţă din Iaşi având prioritate la finanţare în anul următor.
 
"Noi avem o problemă foarte mare pe sistemul de sănătate. E absolut necesar un spital regional de urgenţă. Şi acesta care e discutat de foarte mult timp la nivelul ministerului Sănătăţii s-a văzut foarte clar că este oportun şi absolut necesar. Premierul a spus că a alocat deja şi va aloca 750 de milioane de euro pentru spitalele regionale de urgenţă, Iaşi având o prioritate absolută în acest sens", a spus Nichita.
 
El a arătat că înainte de a cere o audienţă la premier s-a consultat inclusiv cu preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, şi cu preşedintele PNL Iaşi, Relu Fenechiu, având în vedere că proiectele asumate politic de USL Iaşi şi de parlamentarii de Iaşi nu erau bugetate în proiectul de buget pe anul 2014.
 
"Aceste proiecte nu se regăseau bugetate în proiectul de buget. Am discutat şi cu parlamentarii USL de Iaşi, am discutat şi cu Relu Fenechiu săptămâna trecută, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean (Cristian Adomniţei, n.r.), am vorbit şi cu parlamentarii PSD şi am spus că iau o audienţă la primul-ministru pentru a discuta foarte clar. Bucuria mea este că dânsul a fost foarte receptiv, cum de fapt şi la Iaşi, în decursul timpului, mi-a spus că va susţine, numai că trebuia să găsească modalitatea de a susţine asemenea proiecte", a mai spus Nichita.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri