Nichita - nostalgic sau în campanie de revenire în politică? Ce a postat pe Facebook!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Nichita - nostalgic sau în campanie de revenire în politică? Ce a postat pe Facebook!

GALERIE
Nichita fotbal Copou (1)Nichita fotbal Copou (2)Nichita fotbal Copou (3)Nichita fotbal Copou (4)Nichita fotbal Copou (5)Nichita fotbal Copou (6)Nichita fotbal Copou (7)
 • Nichita fotbal Copou (1)
 • Nichita fotbal Copou (2)
 • Nichita fotbal Copou (3)
 • Nichita fotbal Copou (4)
 • Nichita fotbal Copou (5)
 • Nichita fotbal Copou (6)
 • Nichita fotbal Copou (7)
- +

Fostul primar Gheorghe Nichita și-a făcut de curând cont de Facebook. Până acum a avut puține postări, însă cea mai recentă are dublu înțeles. Ori se simte nostalgic ori se pregătește să revină în politică.

Toți politicienii apelează la rețelele de socializare pentru a-și exprima mesajele, fiind convinși că acestea nu vor fi trunchiate și că se vor răspândi mult mai rapid decât dacă ar convoca ședințe și ar susține conferințe de presă.

Chiar deciziile importante care afectează mii de oameni sunt transmise pe Facebook. Luptele cu adversarii politici capătă aceeași formă. Cererile de "prietenie" virtuale în cazul oamenilor politici se fac tocmai în scopul receptării rapide a mesajelor importante.

Gheorghe Nichita a scris zilele acestea despre pasiunea sa pentru fotbal, accentul căzând însă pe realizările sale din perioada 2001 - 2003, când a fost modernizat stadionul din Copou. Redăm postarea de pe Facebook a fostului primar: 

"Cu toții știți despre pasiunea mea pentru fotbal și pentru sport, în general. Sportul a avut un rol important în formarea mea, din toate punctele de vedere. Sportul mi-a arătat bucuria victoriei și tristețea înfrângerii, m-a ajutat să înțeleg multe atunci când câștigi, dar și mai multe atunci când ești învins, m-a ajutat să depășesc momentele grele din viața mea, m-a ajutat să înțeleg ce înseamnă să pierzi o bătălie, două, dar să nu pierzi războiul. Tot sportul m-a învățat disciplina și munca în echipă, și că, în viață, trebuie să fii fairplay. Așa cum am nevoie de apă, hrană, tot așa am nevoie și de sport!

Albumul de poze pe care vi-l prezint are două mesaje. Primul arată continuitatea mea în sport, legătura cu oamenii de sport și bucuria pe care o am atunci când văd atât de mulți oameni pe stadionul din Copou. Al doilea mesaj este legat de satisfacția că încă există acest stadion în Iași, în dealul Copoului. Am reușit sa-l reabilităm în perioada 2001-2003, atunci când arăta jalnic și nu primea aviz de funcționare. Dacă nu mă zbăteam să-l transfer la RAJAC și să îl reabilitez, ar fi avut soarta stadionului din cartierul Alexandru cel Bun, ar fi fost demolat, iar, în locul lui, oameni de afaceri, „oameni de bine” și-ar fi făcut proiecte imobiliare.

Din păcate însă, așa cum presa a consemnat în mai multe rânduri, același lucru se încearcă și acum cu o parte a terenului din Parcul Expoziției, fiind vânate la început terenurile din zona restaurantului Casa Vânătorului; în timp, cu siguranță, vor urma și altele. Mă bucur că am rezistat la apropourile și la presiunile indirecte care au existat. Dar vreau să trag un semnal de alarmă în acest sens, pentru că trebuie să fim vigilenți! Să auzim numai de bine"!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.