Nici fum fără foc, nici foc fără grătar!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nici fum fără foc, nici foc fără grătar!

GALERIE
Patratel MARTI, 18 mai 2021 - 1
  • Patratel MARTI, 18 mai 2021 - 1
- +

* Vremea n-a ţinut cu românii amatori de grătare la iarbă verde: când n-a fost frig a plouat, iar când a fost mai cald şi n-a plouat a bătut vântul ca apucatul, luând cu el, pe sus, bucăţi de ceafă, mici, pâine, scobitori, muştar, peturi, pături şi rogojini întinse pe iarbă, cu tot cu nevestele şi soacrele de pe ele, alte accesorii. Acum, vremea pare să ţină cu românii; nu ştim dacă şi nivelul de trai ţine cu românii, dar vrem să aflăm în chiar aceste clipe, chiar de la faţa plină de fum a locului:

- Bună ziua! Văd că profitaţi din plin de blândeţea acestei zile însorite. Văd şi fum în jur şi bănuiesc că, vorba aia, nu e fum fără foc, nu?

- Nu e fum fără foc, dar din păcate e foc fără grătar. Adică grătarul este, dar e gol, că n-am ce pune pe el. Când ploua mai puneam pe el o pungă, să nu ruginească...

- Şi staţi aşa, aici, de pomană, nu vă e jenă că vă vede lumea cu grătarul gol?

- N-a fost gol, adineauri am alungat de pe el nişte ploşniţe de câmp, puturoase...

- Totuşi, ce aşteptaţi? Speraţi într-o schimbare?

- Da, aştept să se schimbe direcţia vântului, să pun pe foc crengi verzi, frunze...

- N-am înţeles despre ce vânt vorbiţi şi care-i legătura cu crengile. Aiuraţi de foame?

- Când bate vântul spre est, unde-s cetăţenii ăia, care pun mici şi ceafă pe grătar, eu pun pe foc crengi verzi şi frunze, să facă fum, să-l ducă vântul la ei şi să nu-i vadă pe copiii mei, care acum aşteaptă după tufele alea, cum le trag tăvile cu fripturi!

* Am decis să stăm de vorbă şi cu alţi români aflaţi la iarbă verde; mai exact, chiar cu acei cetăţeni pe care primul nostru interlocutor vrea să-i lase fără fripturi:

- Bună ziua! Remarc la dumneavoastră belşug şi multă voie bună. Vă distraţi, aşa-i?

- Ne distrăm, normal, nu ca fraierul cu care aţi stat de vorbă, că ştiu ce-i poate pielea. Cum ies oamenii gospodari la făcut grătare, cum iese şi nehalitul la ciordeală. Cu toţii cunoaştem exact ce face el, că aşteaptă să vină fumul la noi, ca să nu mai vedem, şi ca să-şi pună copiii să ne fure ce avem pe grătare. Dar ne-am pregătit şi noi...

- Vreţi să-i pândiţi pe cei mici, la adăpostul fumului, să-i prindeţi şi să-i urecheaţi, nu?

- Nuuu! Am pregătit produsele de pe grătar. Soluţia finală, cum s-ar spune. Sperăm că va fi pentru ultima dată...

- Dar nu-i păcat să vă fure fripturile astea mari şi frumoase? Sunt de purcel, nu?

- Nu-s de purcel, ci de văcuţă, şi nu-s fripturi, ci alte chestii, adunate de pe jos, să nu călcăm în ele. Ce-i drept, sunt mari şi frumoase, după cum aţi zis.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.