Nicoleta Lefter şi Şerban Pavlu, spectacol de teatru imersiv într-un apartament cu trei camere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Nicoleta Lefter şi Şerban Pavlu, spectacol de teatru imersiv într-un apartament cu trei camere

GALERIE
Nicoleta Lefter şi Şerban Pavlu
  • Nicoleta Lefter şi Şerban Pavlu
- +

Nicoleta Lefter şi Şerban Pavlu sunt protagoniştii unui spectacol de teatru imersiv ce suprinde atmosfera pregătirilor unei petreceri de Revelion din anii ’80 într-un apartament bucureştean.

„’88/’89” este primul proiect de teatru imersiv folosind tehnologia de realitate virtuală. El va putea fi vizionat începând din 13 noiembrie 2020. Creat în 2019 de Iulia Rugină şi Oana Răsuceanu, „’88/’89” este un spectacol care transpune publicul în atmosfera specifică pregătirilor unei petreceri de Revelion din anii ’80 într-un apartament bucureştean. Anul acesta, cu ajutorul Spider Group, proiectul duce conceptul de experienţă imersivă la un nou nivel, folosind realitatea virtuală pentru a transpune spectatorul în mijlocul unei nopţi de Revelion din perioada comunistă.

Conceput special pentru spaţiul care îl găzduieşte, „’88/’89” va putea fi văzut în Ferestroika - proiect muzeal inedit, care reconstituie într-un apartament de trei camere din cartierul Militari viaţa cotidiană a unei familii de români din timpul ultimei decade a comunismului. Creat de doi tineri antreprenori în colaborare cu o serie de istorici şi muzeografi, Ferestroika îmbină istoria şi storytelling-ul într-un format interactiv, promovând ideea unei experienţe autentice, senzoriale.

Iulia Rugină şi Oana Răsuceanu se află la prima colaborare în teatru, cele două lucrând impreună în calitate de co-scenariste ale filmelor „Breaking News”, „Love Building”, „Captivi de Crăciun” şi „Să mori de dragoste rănită”. „’88/’89” este un proiect cultural realizat de Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Din motive de siguranţă, în contextul pandemiei de Covid-19, numărul maxim de spectatori la fiecare reprezenţatie este 4. Programul poate fi modificat, în funcţie de prevederile Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă. Programul de proiecţii şi alte detalii vor fi disponibile în curând pe paginile de Facebook ale ACEA şi Ferestroika. Accesul va fi posibil exclusiv pe bază de rezervare în avans (în limita locurilor disponibile), la adresa rezervari8889@gmail.com.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.