anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Nile Wilson: Gimnaştii britanici sunt trataţi ca nişte bucăţi de carne

GALERIE
Nile Wilson
  • Nile Wilson
- +

Nile Wilson, medaliat cu bronz la gimnastică la Jocurile Olimpice din 2016, a criticat abuzurile din gimnastica britanică, el spunând că sportivii sunt trataţi ca nişte “bucăţi de carrne”, relatează bbc.com.

Wilson a spus că l-a dezamăgit profund felul în care s-a rezolvat o plângere a sa împotriva clubului de gimnastică Leeds, depusă în acest an, precizând că a simţit că problema a fost muşamalizată. Plângerea nu făcea referire la antrenori sau la pregătire, ci la o altercaţie cu un membru important al stafului la un eveniment al clubului. După o anchetă internă, plângerea lui Wilson a fost respinsă, decizie care a fost menţinută de federaţia de gimnastică.

“Am simţit că nu am fost ascultat. Şi mi s-a făcut o nedreptate”, a spus sportivul în vârstă de 24 de ani. El a menţionat că în gimnastica britanică există un control “masiv”. “Suntem făcuţi să ne fie frică să vorbim, să ne spunem îngrijorările, pentru că ei ne au în mâinile lor. Dacă îmi spun îngrijorarea, acest lucru ar putea afecta selectarea mea pentru Jocurile Olimpice. Astfel că nu vorbim, facem ce ni se spune. Simt că asta este cultura, asta am trăit în ultimele decenii”, a explicat Nile Wilson.

Clubul de gimnastică Leeds a precizat, într-un comunicat, că versiunea prezentată de Wilson a evenimentelor din plângere au fost anchetate în mod profesionist şi că rezultatul a fost verificat independent. British Gymnastics a adăugat că clubul a tratat corespunzător cazul şi că îi susţine concluziile.

Nile Wilson este de părere că în gimnastică există o cultură de forţare a sportivilor indiferent de durerea fizică, în dorinţa ca aceştia să obţină medalii. Wilson s-a declarat impresionat de documentarul “Athlete A”, apărut în această vară, în care sunt prezentate detalii cu privire la muşamalizarea abuzurilor sexuale din gimnastica americană. “Am vorbit cu mulţi sportivi, cu prietenii mei, cu colegii mei, şi au fost multe lacrimi. Categoric cu vreau să mă pun în locul lui Larry Nasser (fostul medic al echipei SUA, acum încarcerat). Este absolut dezgustător. Însă voiam să câştigăm medalii. Federaţia, antrenorii voiau să câştigăm medalii. Această cultură a ‘câştigă cu orice preţ’... Simt că de mulţi ani sunt manipulat emoţional şi împins dincolo de durerea fizică. Cred că era metodologia de antrenament conform căreia simţeam cum este să trăieşti cu frică – performezi sau vor fi consecinţe. Şi asta ne afectează emoţional”.

Wilson a precizat că el a avut norocul de a avea antrenori incredibili, dar ştie că acea cultură a abuzului există. “Am trăit şi respirat această cultură timp ce 20 de ani. Medaliile aduc bani pentru ca sportul nostru să fie unde este acum. Aşa că nu vorbim, facem ce ni se spune. Noi suntem cei care câştigă medaliile şi totuşi gimnaştii sunt încă trataţi ca nişte bucăţi de carne şi plătiţi cel mai puţin. Mă tem că faptul că vorbesc îmi poate afecta selecţionarea. Suntem oameni. Nu suntem bucăţi de carne şi vreau să ajut la schimbarea culturii. Trebuie să ne simţim bine, să avem un zâmbet pe chip, să vrem ăs muncim mult, să fim încântaţi de reuşită, nu speriaţi că pot exista consecinţe dacă nu reuşim”. Federaţia Britanică de Gimnastică a notat, într-un comunicat, că este vital ca sportivii să îşui exprime în mod public îngrijorările şi că nu există scuze pentru tratarea necorespunzătoare a sportivilor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Dan CONSTANTIN

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

Filmuletul zilei

opinii

Ghidul bunului alegător

Alexandru CĂLINESCU

Ghidul bunului alegător

Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

Partidul şpăgar electoral

Nicolae CREŢU

Partidul şpăgar electoral

S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

pulspulspuls

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.