Nimic pentru Iași, totul pentru ei!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă (P)

Nimic pentru Iași, totul pentru ei!

GALERIE
C.Alexe
  • C.Alexe
- +

Spre Alexandria și Craiova se construiesc drumuri de mare viteză cu fonduri europene din actualul exercițiu bugetar european, 2014-2020, iar moldovenii sunt iarăși umiliți pentru că șeful administrației ieșene, Maricel Popa, face doar figurație la București și acceptă toate mizeriile doar pentru a-și păstra funcția și privilegiile!

1. Parlamentarii PSD nu au susținut mereu Legea Autostrăzii Iași-Tg.Mureș și la ordinul partidului au votat împotrivă în comisia de specialtiate. Pentru corecta informare: https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/tradatorii-trei-parlamentari-ieseni-din-psd-au-votat-impotriva-autostrazii-a8--203991.html
2. Autostrada Unirii, Iași-Tg.Mureș, nu a fost reintrodusă în Legea bugetului de stat pe 2019 în urma discuțiilor avute de vreun lider PSD Iași, căci nimeni nu-l știe pe Maricel Popa la București, ci a fost prinsă în buget grație Legii Autostrăzii Unirii, votată în Parlament în decembrie și care obligă efectiv Guvernul să finanțeze pașii.
3. În comunicarea publică, reprezentanții PSD vorbesc despre Autostrada Tg.Mureș-Tg.Neamț și nu despre Tg.Mureș-Iași.  Este o mizerie de nedescris, partea Pașcani-Iași spre Ungheni fiind ”omisă” intenționat, niște ”băieți deștepți” așteptând să sifoneze banul public prin Parteneriat Public Privat, ideea mișelească prin care camarila lui Liviu Dragnea dorește să ocolească organele de control antifraudă europene.
4. Maricel Popa, într-o tentativă jenantă de a masca eșecul Guvernului PSD de a dezvolta infrastructura rutieră din zona Moldovei minte cu nerușinare, afirmând că ”UE nu ne-a oferit nimic, doar Corina Crețu ne-a oferit dar ea e în campanie electorală. Noi am cerut în decembrie 2018 decontarea 29 milioane lei ce au fost alocate acum de la bugetul național”.

Extrem de important și care a scăpat opiniei publice: Guvernul României, prin CNAIR și Ministerul Transporturilor nu respectă prioritățile stabilite prin Master Planului General de Transport și finanțează proiecte care fie erau mai jos decât Autostrada Iași-Tg.Mureș, fie nici măcar nu se regăseau în lista priorităților!

Acasă la Liviu Dragnea: Elaborare documentației pentru proiectul Drum expres București-Alexandria:
https://www.agendaconstructiilor.ro/files/oportunitati-comunicate/cnair-elaborare-documentatie-aferenta-proiectului-drum-expres-bucuresti-alexandria.html

Valoarea totală a proiectului este de 19.110.949 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-12.097.369 lei, 25% contribuția proprie- 4.032.456 lei

Acasă la Olguța Vasilescu: Studiu de fezabilitate si proiect pentru drumul expres Craiova-Targu Jiu!
https://www.agendaconstructiilor.ro/files/oportunitati-comunicate/cnair-studiu-de-fezabilitate-si-proiect-pentru-drumul-expres-craiova-targu-jiu.html

Valoarea totală a proiectului este de 28.547.436 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-20.540.754 lei, 15% contribuția proprie-3.624.839 lei
Este clar că atât timp cât Liviu Dragnea va conduce prin interpuşi #România, #Iaşul şi #Moldova nu vor conta, iar demnitarii PSD Iași vor fi marionete obediente în ecuația asigurării majorității parlamentare! Fără un cuvânt de spus, fără realizări, doar dezamăgiri și interese personale!
Nimic pentru Iași, totul pentru ei!

#MoldovaConteaza #IasulMeritaMaiMult

Deputat Costel Alexe,
Preşedinte PNL Iaşi

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.