Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Nişte băieţi de caracter vor să salveze Politehnica

GALERIE
uta-poli
  • uta-poli
- +


Jucătorii Politehnicii care au mers la Arad şi s-au dăruit total în meciul cu UTA merită felicitaţi

 

Politehnica Iaşi continuă să aibă şanse de evitare a retrogradării. Asta pentru că duminică, la Arad, în antepenultima rundă a play-out-ului, Poli nu numai că a evitat o înfrângere care ar fi dus-o în eşalonul secund, dar s-a şi impus, cu 2-1.

Chiar dacă succesul a fost generat şi de prestaţia mult sub aşteptări a gazdelor, care au confirmat că nu le prieşte deloc iarba verde de acasă, unde au obţinut doar trei victorii din 19 partide, şi de noroc (UTA a trimis mingea în bară în prelungiri), modul în care s-au dăruit jucătorii ieşeni merită subliniat.

Neînsoţiţi în vestul ţării de niciun şef, conduşi de un antrenor contestat chiar şi de mulţi oameni din interior, lăsaţi singuri şi de colegii de echipă rămaşi acasă, cei 12 ieşeni care au intrat pe teren la Arad s-au zbătut, s-au dăruit, au luptat. Iar eforturile lor au fost răsplătite din plin! Poli a câştigat un meci dominat cu autoritatede către gazde în actul secund. UTA a avut raportul posesiei favorabil şi cifre statistice mai bune - 14-9 la şuturi, 6-1 la cornere, 1-0 la bare - însă au fost imprecise, raportul şuturilor pe poartă fiind 2-6.

 

O notă aparte merită străinii care au jucat la Poli, nouă dovadă că locul naşterii nu are legătură cu caracterul. Deşi e curtat de mai multe cluburi şi e la final de contract, Passaglia a strâns, din nou, echipa, conaţionalul său, De Iriondo, secondându-l perfect, Platini, şi el la final de contract, a alergat cât pentru două meciuri, iar grecul Baxevanos, care are mereu cuvinte de laudă la adresa Iaşului, a uitat că e la final de împrumut şi s-a luptat din greu. Sublinierea eforturilor străinilor nu înseamnă însă că eforturile unor români, ca Onea sau Popadiuc, care au arat flancul stâng, nu trebuie punctate.

Rezultatul obţinut în condiţiile în care oaspeţii au avut zece absenţi (doi excluşi, opt anunţaţi accidentaţi, deşi există suspiciuni că, în unele cazuri, problemele puteau fi depăşite), mulţi importanţi, a confirmat ceva important: Dacă avea linişte şi era condusă cu cap, Poli putea să navigheze, cu lotul actual, liniştit pe la mijlocul clasamentului în acest sezon.

Pentru ieşeni urmează meciul de sâmbătă, din Copou, cu FC Hermannstadt, partidă care poate fi câştigată, sibienii, de care Poli a trecut recent, tot pe “Emil Alexandrescu”, având o exprimare modestă de multe etape. Iar dacă jocul rezultatelor va fi de partea Iaşului, retrogradarea se poate juca în ultima etapă, joia viitoare. Atunci când Poli va evolua pe terenul lui Gaz Metan Mediaş, formaţie care are şanse să scape matematic de baraj înaintea ultimei runde. (Ovidiu MINEA)

Ieri, în etapa a VII-a din play-out: FC Voluntari – Chindia Târgovişte 0-0. Clasament: 1. Chindia – 35 p (7-1); 2.FC Argeş - 31 (9-4); 3.Mediaş - 29 (11-7); 4.UTA – 28 p (6-9); 5.Dinamo – 27 p (9-7); 6.Viitorul – 26 p (6-4); 7. Astra – 24 p (6-8); 8. Voluntari -24 p (3-7); 9. Poli Iaşi – 20 p (5-10): 10. Hermannstadt – 20 p; (4-0).

 

Poli-catalog

 

Brînză (5) – ezitant la gol, a comis o mare eroare în prelungiri, când a fost salvat de bară; a profitat de ezitarea lui Petre din minutul 75.

Cană (5,5) – decent.

De Iriondo (6) – a îmbrăcat bine haina de stoper.

Baxevanos (6) – dedicat.

Onea (6,5) – s-a descurcat bine ca fundaş stânga, a obţinut un penalty.

Gaitan (5) – unele ezitări, putea să genereze un penalty.

Passaglia (7) – creierul echipei, a dat şi un gol.

Platini (6) – exemplu de dăruire.

Vanzo (5) – a alergat fără folos.

Popadiuc (6,5) – a transformat penaltiul.

Zajmovic (5,5) – şi-a creat câteva ocazii pe care le-a irosit prea uşor.

Fr. Cristea (5,5) – a primit puţine minute.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri