Nişte canibali vor să ne viziteze ţara după ce au auzit că aici se vinde salam "de vară"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nişte canibali vor să ne viziteze ţara după ce au auzit că aici se vinde salam "de vară"

GALERIE
Patratel VINERI, 7 august 2020 - 1Patratel VINERI, 7 august 2020 - 2
  • Patratel VINERI, 7 august 2020 - 1
  • Patratel VINERI, 7 august 2020 - 2
- +

* Vară fiind, continuăm seria ştirilor estivale: fiindcă tot veni vorba despre vară, am aflat că nişte membri ai unor triburi de canibali au aflat la rândul lor că în magazinele noastre se vinde "salam de vară" şi din acest motiv ar dori să ne viziteze patria. Unul dintre ei, viteazul războinic M'Bulu, chiar ne-a întrebat la telefon, cu o uşoară urmă de dezamăgire în glas: "Salam de văr n-aveţi, să fie mai uscat, aşa? Noi din vară şi cumnată facem doar parizer şi crenvurşti; salamul cel mai bun ne iese din soacră!".

* Inspectorii aflaţi pe litoral, unde încearcă să depisteze neregulile, au descoperit că multe localuri poartă denumiri perfect alese, care chiar le reprezintă specificul! Astfel, în restaurantul mexican "La Cucaracha" au văzut prin sala de mese sute de gândaci de bucătărie; o potrivire la fel de perfectă s-a nimerit şi în localul destinat celor mici şi denumit "Mickey Mouse"! După două zile ei au descins la mai vechiul restaurant cu specific pescăresc "Guvidul proaspăt", unde au dat peste multă aglomeraţie şi clienţi înghesuiţi câte zece la o masă, fără a respecta regulile de distanţare socială şi fără a purta măşti; patronul a explicat inspectorilor că, de la începutul verii, numele localului "Guvidul proaspăt" a fost modificat în "Covidul proaspăt".

* Veselie multă este şi în bazele de agrement de pe malurile unor râuri, lacuri, chiar băltoace mai răsărite. Cu două zile în urmă, sute de localnici din oraşul alăturat s-au înghesuit în apa iazului "Bălăcel", să se scalde şi să scape de caniculă, spre marea disperare a sătenilor din alte localităţi apropiate, care trăiesc din pescuit (paznicii ar spune că din braconaj). Câţiva dintre aceştia, ascunşi sub nişte sălcii pletoase de pe mal, nu s-au mai putut abţine şi au trecut de la mămăligă, râme şi viermişori la curent electric; zeci de înotători ameţiţi au ieşit din apă cu burţile în sus, plutind la suprafaţă. Ei şi-au revenit de-abia după o oră, la bufetul de lângă iaz.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.