anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nişte canibali vor să ne viziteze ţara după ce au auzit că aici se vinde salam "de vară"

GALERIE
Patratel VINERI, 7 august 2020 - 1Patratel VINERI, 7 august 2020 - 2
  • Patratel VINERI, 7 august 2020 - 1
  • Patratel VINERI, 7 august 2020 - 2
- +

* Vară fiind, continuăm seria ştirilor estivale: fiindcă tot veni vorba despre vară, am aflat că nişte membri ai unor triburi de canibali au aflat la rândul lor că în magazinele noastre se vinde "salam de vară" şi din acest motiv ar dori să ne viziteze patria. Unul dintre ei, viteazul războinic M'Bulu, chiar ne-a întrebat la telefon, cu o uşoară urmă de dezamăgire în glas: "Salam de văr n-aveţi, să fie mai uscat, aşa? Noi din vară şi cumnată facem doar parizer şi crenvurşti; salamul cel mai bun ne iese din soacră!".

* Inspectorii aflaţi pe litoral, unde încearcă să depisteze neregulile, au descoperit că multe localuri poartă denumiri perfect alese, care chiar le reprezintă specificul! Astfel, în restaurantul mexican "La Cucaracha" au văzut prin sala de mese sute de gândaci de bucătărie; o potrivire la fel de perfectă s-a nimerit şi în localul destinat celor mici şi denumit "Mickey Mouse"! După două zile ei au descins la mai vechiul restaurant cu specific pescăresc "Guvidul proaspăt", unde au dat peste multă aglomeraţie şi clienţi înghesuiţi câte zece la o masă, fără a respecta regulile de distanţare socială şi fără a purta măşti; patronul a explicat inspectorilor că, de la începutul verii, numele localului "Guvidul proaspăt" a fost modificat în "Covidul proaspăt".

* Veselie multă este şi în bazele de agrement de pe malurile unor râuri, lacuri, chiar băltoace mai răsărite. Cu două zile în urmă, sute de localnici din oraşul alăturat s-au înghesuit în apa iazului "Bălăcel", să se scalde şi să scape de caniculă, spre marea disperare a sătenilor din alte localităţi apropiate, care trăiesc din pescuit (paznicii ar spune că din braconaj). Câţiva dintre aceştia, ascunşi sub nişte sălcii pletoase de pe mal, nu s-au mai putut abţine şi au trecut de la mămăligă, râme şi viermişori la curent electric; zeci de înotători ameţiţi au ieşit din apă cu burţile în sus, plutind la suprafaţă. Ei şi-au revenit de-abia după o oră, la bufetul de lângă iaz.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Dacia Debut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.