anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Nivele laser, ce sunt şi cum pot fi utilizate? (P)

GALERIE
principala
 • principala
- +

De-a lungul timpului, lucrurile se mai strică sau au nevoie de o adevărată reconstituire. Din acest motiv, mulţi meşteri strâng în timpul carierei o colecţie de foarte mare de instrumente şi gadgeturi care îi ajută să fie pregătiţi în orice situaţie.

Pentru persoanele care se regăsesc în acest grup, care doresc să nu fie luate prin surprindere de obstacole, nivela laser va fi soluţia problemelor lor.

De ce are un meşter nevoie de nivele laser?

Meşterii, în carierele lor, au de-a face cu multe măsurători care trebuie să fie realizate cu precizie. Fiind un proces foarte minuțios, acela de a calcula unghiurile şi de a produce linii drepte pe diferitele suprafeţe de lucru, constructorii se folosesc de instrumente numite nivele laser. Acestea au rolul de a produce, pe aria pereților, linii laser care indică unghiurile perpendiculare faţă de podea, tavan şi celelalte muchii ale încăperii. În acest fel, determinarea măsurătorilor precise va devenii un proces mult mai simplu. Aceste tipuri de instrumente, de obicei, sunt echipate cu o funcţie de autonivelare, adică liniile şi punctele se aliniază automat într-un interval de timp foarte scurt şi sunt sută la sută drepte, fiind de mare ajutor la operaţiunile de măsurare şi marcare.

Cum pot fi utilizate echipamentele de tip nivele laser?

Instrumentele cum sunt aceste nivele laser sunt utilizate pentru a lua măsurători cu exactitate pe suprafeţe de interior şi exterior. Acestea pot fi utilizate pentru o varietate de proiecte precum sunt cele de interior, ca îndreptarea pereţilor şi a podelelor, verificarea poziţionării uşilor şi a ferestrelor şi alinierea rafturilor şi a dulapurilor. Pentru proiectele exterioare, aceste instrumente sunt utilizate pentru alinierea teraselor, a balustradelor şi a gardurilor, pentru verificarea înălţimii solului şi pentru delimitarea marginilor de teren agricol sau a traseelor de canalizare. De ţinut minte este faptul că există mai multe varietăţi ale acestui instrument, fiecare având mai multe utilizări, acestea fiind: nivele laser cu punct, nivele laser cu linie, nivele laser transversale şi nivele laser rotative. 

Dacă un meşter, un constructor sau o persoană care este pasionată de acest job îşi doresc să proiecteze cu exactitate o încăpere sau un spaţiu de exterior, atunci cea mai bună soluţie pentru aceştia ar fi să achiziţioneze un set de nivele laser. În acest fel, măsurătorile inexacte vor fi doar o problemă a trecutului iar munca va fi terminată mult mai rapid.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.