Noi amănunte despre isprăvile ieșeanului nostru Julien Chiflă la Bucale și la Chișinău

miercuri, 22 mai 2024, 03:00
1 MIN
 Noi amănunte despre isprăvile ieșeanului nostru Julien Chiflă la Bucale și la Chișinău

Ehehei, dragii noștri, iată că venim astăzi din nou cu informații proaspete despre un ieșean de-al nostru care a ajuns prin sferele înalte ale politichiei din Bucale, prin zonele mai umbroase ce-i drept, la care pun umărul de obicei băieții cu ochi albaștri sau alte pile care ies mai puțin la vedere.

Da, despre Julien Chiflă este vorba, băiatul înalt cât o prăjină și bubuitor de isteț, pe măsură, despre care s-a mai scurs pe ici pe colo cerneală în presa românească și nu numai.

Spun sursele noastre bine informate că ipochimenul a fost protagonist al unei întâmplări de pomină despre care am relatat aicea, la rubricuță, în care președinta Maia Sandu a cerut consilierilor ei și ministrului de Externe de la Chișinău să evite orice subiect despre posibila unire dintre cele două țărișoricuțe, dacă individul de care facem pomenire apare la întâlnire sub formă de consilier sau altă deghizare.

Asta s-a întâmplat la Huși, în urmă cu vreo doi anișori, dar cică exemple de așa refuz au mai fost, iar în pulsulețul următor vom veni negreșit cu detalii. Până acolo să mai spunem că cetățeanul, căruia din considerente de estetică a moralității sale i se mai spune și pârjoală, nu mai este la această oră în pozițiunea de sfetnic de taină pe probleme de securitate la cabinetul numărul doi, denumire a funcției căreia i se mai zicea și trimisul special al băieților cu ochi albaștri la clanța ușii premierului

A fost tăiat de pe listă la întâlnirea miniștrilor români cu cei basarabeni

Zic deci sursele noastre că la stabilirea ședinței comune a guvernelor de la București și Chișinău, care a avut loc cu ceva timp în urmă, pe vremea guvernului Ciucă, administrația din Basarabia a zis că da, hai să o facem, dar printre condițiile puse a fost și aceea ca Julien Chiflă să nu facă parte din delegație.

Motivul ar fi fost acela că Julien a fost multă vreme pe o mână cu mafiotul șef din republică, Vlad Plahotniuc, și că în această postură nu mai prezintă garanții de onestitate pentru întâlnirile la nivel înalt. Partea română, pusă în fața unei asemenea solicitări, ce-i drept în principiu cam neobișnuită, s-ar fi ofuscat puțin și ar fi spus că vezi, câr, mâr, că dați-ne o dovadă în acest sens.

Imediat s-a transmis dovada, anume și numaidecât o listă de articole ale împricinatului despre tot felul de parascovenii care susțineau teza că numaidecât mafiotul Plaha trebuie sprijinit de statul român, că măcar este de-al nostru, nu de-al lor.

Această listă a fost trimisă pe sub ușă la autoritățile de la Bucale care au spus că o vor studia cu temeinicie. Dar ce credeți că s-a întâmplat de la ora doișpice, când a fost trimisă lista, până la vreo patru decuseară, stimați telespectatori? Ei, bine, articolele cu pricina, de pe diverse saituri, tot unul și unul, au dispărut ca prin minune, ca și cum o voință editorială comună a bântuit redacțiile în cauză și a făcut curățenie printre biți și trilobiți în servere.

Oare ce să credem despre această minune? Este, așadar, că pârjoală al nostru nu are nici o treabă cu băieții deștepți, și că fenomenul încălzirii globale are consecințe neașteptate? Mai aveți nevoie de vreo dovadă în acest sens? Ia să vedem, cine se îndoiește să ridice frumușel mâna. Cum, acolo în spate cineva spune ceva în șoaptă? Nici o grijă, stați pe fază. Venim acușica cu noi detalii.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii