Noi amănunte din spatele scandalului “uşilor închise” de la Colegiul Naţional
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Noi amănunte din spatele scandalului “uşilor închise” de la Colegiul Naţional

GALERIE
Colegiul National
  • Colegiul National
- +

Adriana Radu, directorul adjunct al Colegiului Naţional din Iaşi, are o noua luare de pozitie pe Facebook în urma scandalului în care este implicată instituţia de învţăţmânt.

“Criticilor mei, 1. Principala problemă este cea copiilor şi dacă astfel de practici au existat cu adevărat la Colegiul Naţional. Eu nu stabilesc vinovaţi, spun doar că o anchetă serioasă şi independentă este foarte necesară. Oare de ce nu o doreşte nimeni, iar eu nu am văzut o dezbatere pe acest subiect, deşi asta este soluţia. 2. NU am candidat politic decât în 2014 la alegerile europarlamentare pe listele unui partid care nu mai există din acelaşi an şi NU am fost sprijinită de cineva sau de ceva ca să ajung director adjunct în 2017. La această întrebare ar trebui să răspundă toată lumea care se află în funcţii de conducere în învăţământ. La urma urmei, nu cred că ne este ruşine cu vreun partid sau altul.

3. Sunt împotriva lipsei de verticalitate, a implicării politicului în şcoală, a abuzului, a traficului de funcţii, a examenelor netransparente, indiferent de natura lor: şcoală, olimpiadă, concursuri şcolare. Dacă asta înseamnă să fii conflictual, atunci chiar sunt şi voi fi un om conflictual indiferent dacă sunt sau nu director. 4. Cât despre frustrări, nu comentez. Cine mă cunoaşte ştie ce fel de om sunt. Cine nu, îl aştept, cu drag, la Colegiul Naţional. PS Voi şterge postările trolilor şi nu voi şterge niciun comentariu asumat”, a scris Adriana Radu.

Citiţi si: Scandal în spatele uşilor închise la Colegiul Naţional. Detalii ascunse!

Scandalul a fost mediatizat de către “Ziarului de Iaşi” în ediţia de vineri. Practic, o profesoară de muzică de la Colegiul Naţional din Iaşi a dat în judecată instituţia după ce a fost schimbată din funcţia de diriginte de la o clasă. În spatele conflictului juridic dintre dascălul Antoaneta Luchian şi colegiu se ascund tensiuni ce au ajuns, în ultimele luni, la cote greu de imaginat în cancelaria Colegiului Naţional. Directoarea Elena Calistru este acuzată că ar fi muşamalizat acuzaţiile aduse profesoarei Antoaneta Luchian, o anchetă fiind în derulare la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi. Reprezentanţii ISJ ne-au ascuns, în primă fază, că ar avea pe rol o plângere referitoare la situaţia iscată de subiectul „Antoaneta Luchian“, recunoscând, ulterior, existenţa unei plângeri. La rândul ei, Luchian a refuzat, categoric, să discute despre subiect. În ediţia de vineri a apărut şi o primă luare de poziţie pe această temă din partea directoarei adjuncte: „Consider că situaţia este scăpată de sub control. Şi, din nefericire, nu sunt singurele lucruri grave determinate de controlul politic al şcolii şi de lipsa de transparenţă, cei afectaţi fiind în primul rând copiii“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.