Noi autobuze ISUZU, bilete valabile 90 de minute și abonament unic în această toamnă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Noi autobuze ISUZU, bilete valabile 90 de minute și abonament unic în această toamnă

GALERIE
autobuz nou iasi
  • autobuz nou iasi
- +

Măsura va fi implementată în următoarele zile.

Compania de Transport Public (CTP) va introduce abonamentul unic în această toamnă. Pe site-ul municipalităţii ieşene a fost publicat proiectul de hotărâre în acest sens, măsura fiind anunţată încă din iulie.

Abonamentul unic va avea un preţ de 75 lei/lună, în condiţiile în care, în prezent, abonamentul pe o linie costă 73 lei/lună. CTP va scoate din ofertă actualul abonament valabil pe toate traseele (116 lei/lună) şi, totodată, vor dispărea şi seturile de bilete cu 10 călătorii.

Abo­namentul unic va putea fi achiziţionat şi pentru 15 zile contra sumei de 43 lei sau pentru 7 zile (25 lei).

De asemenea, vor fi introduse biletele cu o călătorie sau două călătorii valabile 90 minute, indiferent de numărul de transbordări. Timpul de valabilitate a biletului va fi calculat de la momentul validării lui în mijlocul de transport, iar costul biletelor va fi cel ac­tual (2 şi, respectiv, 4 lei).

În sistemul de taxare va fi păstrat liberul de o zi (8 lei).

Elevii şi studenţii vor beneficia în conti­nure de reduceri.

„Cel mai important câştig pentru companie este legat de configurarea traseelor: pe de o parte se re­zolvă problemele generate de inexistenţa unor legături directe care să satisfacă nevoile de deplasare ale tuturor călăto­rilor, iar pe de altă parte, introducerea abonamentului unic permite reconfigurarea traseelor pentru optimizarea utilizării parcului de vehicule, fără a afecta mobilitatea călătorilor“, au mai susţinut reprezentanţii CTP.

Din această toamnă, parcul auto al CTP va fi extins cu noi autobuze ISUZU, pri­mul lot din cele 88 de autobuze achiziţio­nate în acest an de municipalitate fiind aşteptat la Iaşi până la mijlocul lunii oc­tombrie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.