anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 10.08.2022

Noi blocuri în „fosta mahala“ a Iaşului și o parcare cu 280 de locuri cu sistem parklift

GALERIE
blocuri, splai bahlui
  • blocuri, splai bahlui
- +

Numărul proiectelor imobiliare avizate de Primărie continuă să fie unul scăzut faţă de anul trecut. 

Municipalitatea a publicat ieri listele cu autorizaţiile de construire şi certificate de urbanism pe luna martie. La fel ca în luna februarie, autorizarea unor proiecte imobiliare de amploare lipseşte din rapoarte. În general, în ceea ce priveşte construirea de locuinţe colective, proiectele constau în construirea unor ansambluri imobiliare mici, cu 1-2 blocuri. În sectorul public, Universitatea „Al.I. Cuza“ a obţinut undă verde pentru începerea lucrărilor la Corpul E al instituţiei din str. Păcurari 9, respectiv clădirea monument istoric care a adăpostit fosta închisoare (1830 - 1914). UAIC a evaluat lucrările la 12,5 milioane lei, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene. O autorizaţie de lucrări a primit, la sfârşitul lunii martie, şi Universitatea Agronomică. „Construire spaţii pentru procesul didactic de la disciplinele de echitaţie şi tehnologia creşterii cabalinelor - amenajare bază hipică, construire adăpost animale, amenajarea teren antrenament, construire manej acoperit şi amenajare tribune“, este obiectul autorizaţiei 277/2020. În acelaşi timp, Primăria şi-a autorizat lucrările de modernizare la două străzi (Lupiţei şi Simion Bărnuţiu).

Noi blocuri în „fosta mahala“ a Iaşului
 
Firma M. Chim, patronată de omul de afaceri Cristin Zămosteanu, a obţinut de la Primărie două autorizaţii luna trecută. Una dintre acestea face referire la construirea a unui bloc (2 niveluri în subteran, parter şi 10 etaje) în continuarea celor pe care firma le are deja construite/în construcţie în zona cuprinsă între Smârdan şi facultăţile tehnice (străzile Zimbrului, Palade, Şesan etc.). Noul bloc va avea mai multe tronsoane care vor găzdui 189 de apartamente (128 cu o cameră şi 61 cu două camere). Pentru rezidenţi, M.Chim spune că vor fi asigurate 139 de locuri de parcare (113 în subteran). În apropiere de amplasamentul noului bloc, pe str. Zimbrului, aceeaşi companie vrea să construiască o parcare subterană şi supraterană (2 niveluri în subsol şi parter) cu 280 locuri în sistem parklift. „Parcările vor fi organizate în 140 de parklifturi distribuite la parter şi pe cele două niveluri subterane. La subsol vor fi parcări, spaţii tehnice şi rezerve de apă pentru stingerea incendiilor, la parter va fi amenajată parcare auto acoperită şi în aer liber, peste parcarea acoperită se va realiza o terasă circulabilă cu loc de joacă şi terasă necirculabilă verde“, se precizează în autorizaţia 214/2020.
 
Amplasamentul pe care va fi amenajată parcarea are o suprafaţă de peste 4.600 mp. Alte proiecte autorizate vizează supraetajări ale unor construcţii existente, reabilitarea unor hale industriale, demolarea unor imobile din zona Sf. Andrei (zona de extindere a Palas), construirea de locuinţe individuale, amenajări sau reabilitări la spaţii comerciale, lucrări la lăcaşuri de cult şi, în cea mai mare parte, racorduri la reţele de utilităţi ale unor imobile existente.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.