anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 27.09.2020

Noi calcule pentru viitorii vici ai oraşului. Detalii de ultimă oră

GALERIE
puls
  • puls
- +

A trecut uichendul, prieteni, am luat gurile de aer necesare, aşa că hai să vorbim acuma despre lucruri importante, pentru că pandemia ne îndeamnă la aşa ceva. Săptămâna trecută am discutat despre cine ţinteşte un post de vice în viitoarea legislatură, poziţie importantă, de care atârnă, se zice, cam un sfert din administraţia oraşului, pentru că partea leului revine primarului. 

Am zis că doi pretendenţi ar fi de la partidoi, unul fiind Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului - care visează de multă vreme la o aşa poziţie -, iar celălalt ar fi Electricianul de la partidoi, ale cărui valuri preliminare au creat un mic ţunami pe vârful căruia face surf buhaiul. Dar, oare, sunt numai ei îndreptăţiţi să viseze la această înaltă demnitate publică? Desigur că nu, iar imediat mai jos vom veni cu explicaţiile.

În modelările liberalilor, matematica electorală dă un rezultat euphoric, anume că partidul poate să spere la majoritate simplă în consiliul local. Acest rezultat, deşi improbabil şi ameţitor, spune fără putinţă de tăgadă că într-un asemenea scenariu, ambele posturi de vice vor reveni liberalilor. Este logic, prin urmare, să vedem ce bravi membri de partid ar putea ridica pretenţii.

Să-i luăm pe rând. Eduard Boz şi Ciprian Bostan sunt primii pe listă, având asupră-le avantajul că sunt deja consilieri, dar în special faptul că la vreme de restrişte, când liderul suprem Alexe a trecut prin valurile contestării, ei s-au situat de partea bună a istoriei, chiar dacă Bostan a întors armele în ultima clipă, dovedind un românism pur sânge, ceea ce, să recunoaştem, este esenţial în politică.

Ar putea fi amândoi?, se aude în fundal de la radio Erevan. Nţ, aiasta se pare că nu-i posibil, din simplul motiv că dacă partidul pune pe unul, celălalt va fi omul lui Peni Hill, dacă îi va surâde norocul. Şi ce alt liberal ar putea fi omul lui. Nu se ştie încă, dar dacă este unul care are răspuns la întrebare, atunci musai el este onorabilul Darius Mangă, în prezent ocupant de post călduţ la Prefectură, dar cu ambiţii la purtător. Şi de ce el? Pentru că fără el Peni Hill n-ar fi ajuns primar. Când a căzut Nichita, dacă vă mai amintiţi, şi când a fost de ales între Surdoil şi Peni Hill, pe cine a ales echipa condusă de Darius? Aţi ghicit! Bun, mai rămâne o problemă: ce ne facem dacă liberalii nu iau majoritatea simplă, dacă iau doar 11 sau 12 mandate.

În acest caz, depinde de Peni Hill cu cine face alianţă. Dacă veţi spune că va onora promisiunea făcută Electricianului, vă vom înţelege, dar vom fi în dezacord cu dumneavoastră. O minimă coordonare de partid, în vederea alianţelor viitoare, va face să aleagă între un vice userist sau unul de-al deputatului Petrică cel deştept grămadă.

Şi cine se califică de la aceste formaţiuni calcaroase? Nu ştim, iar motivul pentru care nu ştim cine este Acela că nici formaţiunile însele, prin liderii lor, nu ştiu încă. Iaca de aceea ne oprim aici, să încercăm să mai edităm, să ţinem post, poate ni se arată în vis ceva. Care vis vi-l vom povesti săptămâna aceasta.

P.S. Desigur, ar mai exista posibilitatea ca pandemia să răvăşească atât de tare scena politică, încât nimic din ce am scris mai sus să nu se adeverească. Atunci vom şti că viitorul vice va fi poreclit COVID.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Buletin

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.