anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Noi detalii privind doctoratul lui Nicolae Ciucă. Răspunsul Universității de Apărare pentru ȘtirileProTv

GALERIE
ciuca, doctorat, plagiat
 • ciuca, doctorat, plagiat
- +

Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” a anunţat, marţi, la solicitarea ȘtirileProTv, că au fost inițiate demersurile legale ale Comisiei de etică universitară privind presupusul plagiat în lucrarea de doctorat al premierului Nicolae Ciucă.

De asemenea reprezentanții Universității au mai transmis că ”instituția se află în etapa de digitizare a tezelor de doctorat și a surselor bibliografice necesare pentru a verifica respectarea standardelor de calitate și de etică universitară în cadrul tezei de doctorat menționată anterior”.

Universitatea a mai transmis care este componența Comisiei de etică: ”Comisia de etică universitară funcționează în conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei de etică universitară din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, aprobat de Senatul universitar, prin Hotărârea nr. 67 din 17.02.2021 și are următoarea componență:1. Comandor conf.univ.dr. Scipanov Lucian Valeriu – președinte;
2. Colonel conf.univ.dr. Roman Daniel – vicepreședinte;
3. Colonel conf.univ.dr. Pelmuș Alin – membru;
4. Locotenent-colonel conf.univ.dr. Popescu Florin – membru;
5. Căpitan lector univ.dr. Chiș Manolache Diana – secretar;
6. Conf.univ.dr. Popescu Alba Iulia Catrinel – membru;
7. CS II dr. Ioniță Crăișor Constantin – membru;
8. Student Cheikh Emira – membru.


Totodată, reprezentații Universității au mai transmis că procedura urmată de membrii Comisiei de etică a Universității Naționale de Apărare „Carol I”, cuprinde stabilirea unei comisii de analiză a sesizării primite, informarea în scris a persoanei vizate cu privire la începerea analizei, componența comisiei de analiză, motivele şi dovezile existente, analizarea raportului final al comisiei de analiză.


”În situația în care Comisia de analiză constată abateri de la respectarea standardelor de calitate și de etică universitară în cadrul tezei de doctorat, acestea sunt înaintate către CNATDCU, instituție care analizează şi decide asupra sesizărilor cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existenţa plagiatului în cadrul unei teze de doctorat, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr. 5229/2020 din 17 august 2020 pentru aprobarea metodologiilor referitoare la acordarea atestatului de abilitare, acordarea titlului de doctor, precum şi la soluţionarea sesizărilor cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existenţa plagiatului, în cadrul unei teze de doctorat”, se mai arată în comunicatul transmis pentru ȘtirileProTv.

Mai mult, pe stirileprotv

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.