Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Noi dezvăluiri în cazul crimei din filmul „Rust”. Alec Baldwin a fost dat în judecată

GALERIE
Alec Baldwin
  • Alec Baldwin
- +

Mamie Mitchell, supervizorul scenariului „Rust”, la filmările căruia Alec Baldwin a împuşcat mortal directorul de imagine şi a rănit regizorul, l-a dat în judecată pe actor, care este şi producător, şi a declarat că el nu avea niciun motiv să tragă cu arma deoarece scenariul nu prevedea acest lucru.

Pe 21 octombrie, pe platourile de filmare din New Mexico, în timp ce repeta, Alec Baldwin a tras cu o armă din recuzită şi, în urma rănilor, directorul de imagine Halyna Hutchins a murit. Regizorul Joel Souza a fost rănit uşor. Michell, care a chemat poliţia la acel moment, a deschis un proces. Avocata lui l-a acuzat pe actor că a jucat „ruleta rusească” atunci când a tras fără să verifice arma.

Baldwin şi ceilalţi producători ai filmului, care sunt de asemenea părâţi, nu au comentat încă. Actorul a respins anterior acuzaţiile venite din partea mai multir membri ai echipei că platoul de filmare nu era sigur. Autorităţile încă anchetează evenimentul. Nu au fost formulate încă acuzaţii oficiale.

În procesul deschis de Mitchell este precizat că scenariul cerea trei cadre strânse - unul cu ochii lui Baldwin, altul cu o pată de sânge de pe umărul lui şi a treia, cu bustul lui „în timp ce duce mâna în jos la toc pentru a scoate arma”. „Nu exista nimic în scenariu legat de descărcarea armei de către Baldwin sau de altă persoană”, se arată în documentele depuse.

Într-o conferinţă de miercuri, avocata ei, Gloria Allred, a descris comportamentul lui Baldwin şi al producătorilor filmului ca „nechibzuit”, acuzându-i că nu au respectate protocoalele de siguranţă.

Potrivit unor documente, Baldwin a primit arma din partea asistentului de regie care nu ştia că ea conţine gloanţe adevărate şi a indicat că este neîncărcat. Allred a declarat că Baldwin „a ales să joace ruleta rusească atunci când a tras cu o armă fără să o verifice şi când armurierul nu a făcut asta în prezenţa lui”.

Ea a dăugat că nerespectarea protocoalelor a însemnat că era mai mult decât o posibilitate faptul că cineva putea fi rănit sau ucis pe platoul de filmare. Mitchell se afla la 1 metru de Baldwin când arma a fost descărcată, potrivit documentelor din proces. „Retrăiesc împuşcătura şi sunetul exploziei armei la nesfârşit”, le-a spus ea reporterilor.

Procesul deschis de ea acuză agresiune, provocare intenţionată de stres emoţional şi de prejudiciu. Sunte cerute daune nespecificate. Acesta este al doilea proces deschis în urma incidentului, după cel al unui tehnician de platou. Armurierul a susţinut că nu ştie cum au ajuns gloanţele adevărate în pistolul de recuzită.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri