anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Noi donații în campania de Crăciun a ZDI pentru copiii nevoiași din Ursoaia, Avântu și Românești

GALERIE
foto DAN LUCA 0011
 • foto DAN LUCA 0011
- +

Alături de alţi ieşeni, oameni simpli sau notabilităţi, Fundaţia „Antibiotice - Ştiinţă şi Suflet”, dar şi compania „Conest”, au oferit ieri sume importante pentru ghetuţele, mănuşile şi fularele elevilor şi preşcolarilor din satele Ursoaia, Avântu şi Româneşti

 

Campania de Crăciun a „Ziarului de Iaşi” continuă, alături de iniţiativa umanitară prin care ne dorim să le cumpărăm copiilor din satele Ursoaia, Avântu şi Româneşti ghetuţe îmblănite din piele, căciuliţe, mănuşi şi fulare venind şi alte companii şi persoane private. Împreună le putem oferi însă, celor peste 100 de copii de grădiniţă şi din clasele primare din comuna Româneşti, un Crăciun cu adevărat de neuitat. Pe lângă donaţiile în bani pentru cadorile micuţilor de la şcolile din localitate, ieşenii pot aduce la sediul redacţiei alimente neperisabile şi obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru trei familii aflate în dificultate, familii recomandate de către profesorii din Româneşti, familii care se ocupă de educaţia copiilor lor şi pe care îi trimit la şcoală.

Cine s-a alăturat campaniei

Fundaţia „Antibiotice - Ştiinţă şi Suflet” este, la fel ca în fiecare an, aproape de campaniile umanitare derulate de către „Ziarul de Iaşi”, donând pentru cadorile micuţilor din satele Ursoaia, Avântu şi Româneşti suma de 2.500 de lei. „În aceste clipe de apropiere a sărbătorilor creştine de Crăciun, suntem din nou alături de partenerii noştri de la Ziarul de Iaşi. Este acel moment din an când ne punem împreună în slujba celor care au nevoie de sprijinul nostru, de această dată pentru a aduce un strop de lumină în ochii micuţilor din Ursoaia, Avântu şi Româneşti. E împlinirea misiunii noastre de a face bine. Şi astfel lumea se face bine din clipa în care tu faci bine”, a declarat Ioana Tode, preşedinte al Fundaţiei. Alături de iniţiativa ZdI, ca în fiecare an s-a alăturat şi compania „Conest” SA, care a donat suma de 2.000 de lei. Directorul general, Irinel George Tofan, a îndemnat ieşenii să se alăture unor astfel de iniţiative şi să facă bine celor din jur. „Apreciem consecvenţa Ziarului de Iaşi şi străduinţa de a aduce un strop de bucurie unor copii şi familii. Suntem aproape şi în acest an, şi dăm mai departe povaţa de a face bine celor din jur”, a precizat Irinel George Tofan.

Deputatul Marius Ostaficiuc a donat 1.000 de lei pentru darurile copiilor. „Şi în acest an ne alăturăm campaniei iniţiate de Ziarul de Iaşi pentru sprijinirea celor peste 100 de copii din satele Ursoaia, Avântu şi Româneşti din judeţ, copii care au nevoie de sprijinul nostru pentru a trece cu bine peste această perioadă. Trebuie să ne arătăm sprijinul, să fim alături de ei şi de familiile lor, să le întindem o mână de ajutor celor care se chinuie zi de zi să pună ceva pe masă, cei cu care soarta a fost mai puţin darnică. Să nu ne lăsăm de izbelişte semenii aflaţi în dificultate, să nu uităm că încă există familii nevoiaşe care îşi trăiesc vieţile în sărăcie lucie! Să facem din actul acesta de a dărui o normalitate, nu un gest festiv, sărbătoresc. Această campanie trebuie să fie doar începutul! Sau, altfel spus, să fim mereu la fel de generoşi precum în astfel de momente ale anului”, a precizat Marius Ostaficiuc.

Prof.dr. Camelia Gavrilă, director al Colegiului „C. Negruzzi”, a venit şi în acest an în sprijinul celor 111 micuţi, donând 500 de lei. „Campaniile Ziarului de Iaşi înseamnă receptivitate faţă de problemele complexe ale comunităţii şi invitaţie spre analiză şi implicare. Nu doar Crăciunul şi starea specifică sărbătorilor ar trebui să fie contextul unor gesturi simbolice, cred că întregul an are nevoie de solidaritate umană pentru cazuri triste, nedrepte sau dramatice precum cele semnalate. Ca profesor, ştiu câte dorinţe şi aspiraţii se ascund în privirile copiilor, cât înseamnă costurile pentru cărţi, rechizite, studii, experienţe de învăţare... Darurile noastre, gesturi mici şi simbolice, pot determina, însă, alte răspunsuri şi implicări, alte idei de proiecte şi forme de sprijin prin care să aducem zâmbete, bucurii şi emoţie în preajma miracolului creştin al sărbătorilor”, a precizat Camelia Gavrilă. La rândul său, prof.univ.dr. Mircea Onofriescu a dorit să doneze suma de 500 de lei pentru cadourile micuţilor, aceeaşi sumă de bani fiind donată şi de ieşeanul Codrin Nicoară.

Cum putem să-i ajutăm

Cei care doresc să ofere un ajutor, oricât de mic, în această campanie sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35 (vis-a-vis de Gara Internaţională). Mai multe detalii, la telefon 0232/271.271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare, care pot fi necesare în aceste situaţii, şi care pot fi transmise, la cerere, prin email sau fax. Donaţiile pot fi făcute şi direct către Şcoala Gimnazială „Ioanid Romanescu”, Româneşti, în contul: RO75BRDE240SV55118712400, deschis la BRD-GSG. Donaţiile în cont pot fi făcute până pe 15 decembrie.

Lista onorabilă a donatorilor

 • Fundaţia „Antibiotice: Ştiinţă şi Suflet” - 2.500 lei
 • Conest S.A. - 2.000 lei
 • Marius Ostaficiuc - 1.000 lei
 • Camelia Gavrilă - 500 lei
 • Prof.dr. Mircea Onofriescu - 500 lei
 • Codrin Nicoară - 500 lei
 • Vladimir Stoicescu - 500 dolari (fam. Precupanu)
 • F.E.G - 1.500 lei
 • Negrea Magda - 200 lei
 • Anonim - 100 lei
 • Andrei Chira - 200 lei
 • Prime Kapital dezvoltator Silk District - 10.000 lei
 • Mihai Cîtea - 200 lei şi 8 seturi caciuliţe şi fulare
 • Mihai Cohut - 200 lei
 • Anonim - 1.000 lei
 • Anonim - 500 lei
 • Focality - 3.000 lei
 • Dan Caşcaval - 500 lei
 • Marius Bodea - 500 lei
 • Anonim - 200 lei
 • Fides Express - pachete consistente cu alimente
 • Navigator Academy Afterschool Iaşi - jocuri, jucării, dulcuri pentru clasa a II-a
 • Adriana Săvescu - 600 lei
 • Şcoala „I. Simionescu” - 10 ghiozdane, 10 fesuri, 10 seturi mănuşi şi 22 litri ulei
 • Ing. Aurelian-Antonius Mănuţă - 500 lei
 • Anonim - 250 lei
 • Viorel Blăjuţ - 5.000 lei şi transport pentru daruri
 • Marian Şerbescu - 500 lei
 • Anonim - 200 lei şi pachet haine, cărţi, carioci

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.