N

Noi licitaţii privind autostrada Iaşi – Târgu Mureş. Selecţia de oferte, pe 17 iulie

N

luni, 02 iunie 2014, 01:50
2 MIN
 Noi licitaţii privind autostrada Iaşi – Târgu Mureş. Selecţia de oferte, pe 17 iulie

\N

Ministerul Transporturilor vrea revizuirea studiilor de fezabilitate pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii

Autostrada Iaşi – Târgu Mureş a reintrat în planurile Ministerului Transporturilor. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a scos vineri la licitaţie revizuirea studiilor de fezabilitate pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii.

Selecţia de oferte urmează să aibă loc pe 17 iulie, finanţarea noilor studii fiind asigurată în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Transporturi. Refacerea studiului de fezabilitate pentru un prim tronson, Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ a fost evaluată la 26,16 milioane lei. Pentru al doilea tronson, Târgu Neamţ – Ditrău, studiul de fezabilitate a fost evaluat la 43,66 milioane lei, iar pentru tronsonul Ditrău – Târgu Mureş suma disponibilă este de 33,27 milioane lei. CNADNR şi-a rezervat dreptul de a suplimenta contractele, dacă se va considera că sunt necesare detalii suplimentare.

În total, refacerea studiilor de fezabilitate pentru întreaga autostradă ar urma să coste între 103 milioane lei şi 122 milioane lei. „Aşa cum am promis, autostrada de la Iaşi către Transilvania rămâne o prioritate a PSD Iaşi şi a Guvernului Victor Ponta. Dovedim că aceste proiecte se pun în aplicare indiferent dacă este sau nu campanie electorală”, a declarat primarul Gheorghe Nichita, preşedintele filialei ieşene a PSD.

Refacerea studiilor de fezabilitate a fost dispusă întrucât Ministerul Transporturilor a apreciat că valoarea lucrărilor rezultată din primele studii de fezabilitate, de 9 miliarde euro, era exagerată. Conform anunţurilor de participare publicate de CNADNR, noile studii de fezabilitate urmează să fie predate în termen de un an de la data atribuirii contractului. Finanţarea lucrărilor propriu-zise ar urma să fie făcută din fondurile disponibile pentru România în perioada de programare 2014-2020.

Comentarii