anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 24.10.2020

Noi licitaţii privind autostrada Iaşi - Târgu Mureş. Selecţia de oferte, pe 17 iulie

GALERIE
autostrada Iaşi - Târgu Mureş.
  • autostrada Iaşi - Târgu Mureş.
- +

Ministerul Transporturilor vrea revizuirea studiilor de fezabilitate pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii

Autostrada Iaşi – Târgu Mureş a reintrat în planurile Ministerului Transporturilor. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a scos vineri la licitaţie revizuirea studiilor de fezabilitate pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii.

Selecţia de oferte urmează să aibă loc pe 17 iulie, finanţarea noilor studii fiind asigurată în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Transporturi. Refacerea studiului de fezabilitate pentru un prim tronson, Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ a fost evaluată la 26,16 milioane lei. Pentru al doilea tronson, Târgu Neamţ – Ditrău, studiul de fezabilitate a fost evaluat la 43,66 milioane lei, iar pentru tronsonul Ditrău – Târgu Mureş suma disponibilă este de 33,27 milioane lei. CNADNR şi-a rezervat dreptul de a suplimenta contractele, dacă se va considera că sunt necesare detalii suplimentare.

În total, refacerea studiilor de fezabilitate pentru întreaga autostradă ar urma să coste între 103 milioane lei şi 122 milioane lei. „Aşa cum am promis, autostrada de la Iaşi către Transilvania rămâne o prioritate a PSD Iaşi şi a Guvernului Victor Ponta. Dovedim că aceste proiecte se pun în aplicare indiferent dacă este sau nu campanie electorală”, a declarat primarul Gheorghe Nichita, preşedintele filialei ieşene a PSD.


Refacerea studiilor de fezabilitate a fost dispusă întrucât Ministerul Transporturilor a apreciat că valoarea lucrărilor rezultată din primele studii de fezabilitate, de 9 miliarde euro, era exagerată. Conform anunţurilor de participare publicate de CNADNR, noile studii de fezabilitate urmează să fie predate în termen de un an de la data atribuirii contractului. Finanţarea lucrărilor propriu-zise ar urma să fie făcută din fondurile disponibile pentru România în perioada de programare 2014-2020.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.