Noi nazbitii ale hackerilor din Pentaguard

miercuri, 03 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Noi nazbitii ale hackerilor din Pentaguard

Organizatia Pentaguard, formata din patru baieti si doua fete, a reusit sa atraga atentia prin spectaculosul atac asupra paginii web a Ministerului de Finante. Diablo, liderul grupului, s-a aliat in luna ianuarie cu Windows ’95, liderul organizatiei Kp2 din Rusia, declansind World Wide Web War sub deviza "Russia and Romania For Ever". In primele doua luni de alianta, cele doua organizatii au reusit sa distruga 21 de servere guvernamentale sau militare americane si chinezesti. Dupa o pauza de citeva luni, Pentaguard a revenit in forta pe "front" declansind atacuri asupra serverelor din China, Turcia, SUA si Corea de Sud. Hackerii romani au spart reteaua Serviciilor Financiare ale Armatei, Naval Air Facility, Joint Tactical Unmenned Aerial Vehicle Project si American Conservative Union (SUA), Wenjin Software (China), precum si site-ul Vietnam News Agency, pentru a enumera doar citeva dintre "realizarile lor".
Cu citeva zile inainte de atacul asupra paginii web a Ministerului de Finante, romanii au distrus serverul Fortelor Armate ale SUA stationate in Coreea (US Force Korea), folosind o … sabie ninja. Cel putin, asa a aparut scris pe site-ul respectiv, in care Pentaguard i-a informat pe americani ca a descoperit modul in care se poate creste coeficientul de inteligenta cu 600%, cu rezultate mai bune chiar decit Viagra. "Am descoperit bautura secreta pe care o foloseau in urma cu 2600 de ani luptatorii Ninja – berea". Pe tot restul paginii romanii au facut o comparatie intre trei marci de bere, prezentind efectele pe care aceasta le induce americanilor: "Dupa ce bei mai multe sticle te crezi cel mai tare hacker, luptator kung-fu, si sex-machine in acelasi timp. Dupa alte citeva vei incepe sa intelegi matematica". In finalul textului, hackerii romani i-au transmis lui Bill Gates, patronul Microsoft, sa se sinucida.
Tot saptamina trecuta, Pentaguard a atacat sistemul defensiv al Armatei SUA, reusind pentru scurt timp sa schimbe pagina de acces la unul din serverele care coordoneaza sistemul de armament al US Army. "Salutari tuturor – scria in pagina respectiva – acest server a fost piratat de Pentaguard. World Wide Web War continua si nimeni nu ne poate opri. Dupa cum stiu fanii nostri, deviza noastra era "Foloseste-ti creierul daca nu vrei sa-ti pierzi mintile". Dupa ce am descoperit berea, am schimbat-o in "Nu mai incerca sa-ti maresti Coeficientul de Inteligenta, bea bere".
Spre deosebire de Tony Celularu’, care a spart pagina web Eclipsa 99, sau Metal, unul din cei patru romani care au spart in urma cu citiva ani serverul FBI, despre Pentaguard nu se stiu prea multe lucruri in tara, fiind mult mai cunoscuti in strainatate, unde membrii grupului sint considerati adevarati eroi ai hackingului. (Razvan BIBIRE)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii