anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Noi parohii la care se pot transfera preoţii din Eparhia Iaşilor

GALERIE
preoti
  • preoti
- +

Preoţii din Eparhia Iaşilor mai au la dispoziţie două noi parohii la care se pot transfera dacă îndeplinesc condiţiile statuare. Şase parohii au fost vacantate începând cu luna iunie în toată Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi două în luna mai.

Ultima vacantată dintre acestea este şi cea mai mare, aflată în Hilişeu Crişan, din Protopopiatul Dorohoi. Aceasta are biserică, casă parohială, este liberă din 17 iunie şi are arondate 195 de locuinţe şi 1.130 de enoriaşi. A doua parohie scoasă recent pentru transfer este la Copălău, Protopopiatul Botoşani, cu 612 enoriaşi şi 264 de locuinţe, vacantă de pe 1 iunie.

Cea mai mare parohie dintre cele scoase la începutul lunii la dispoziţia preoţilor este şi singura care nu are casă parohială şi unde se pot aplica doar preoţi coslujitori. Aceasta este în Botoşani, Sfinţii Voievozi, în localitatea Draxini, şi deserveşte unui număr de 925 de enoriaşi din 327 de locuinţe. Mai există şi Parohia Adormirea Maicii Domnului din localitatea Dolina, Protopopiatul Dorohoi, care are un număr de 582 de enoriaşi, biserică şi casă parohială şi a fost vacantată pe 1 iunie.

Pe lista celor opt este şi o parohie de pe raza Protopopiatului Iaşi 1 - Parohia Sfântul Gheorghe, care are 540 de enoriaşi, 164 de locuinţe şi are la rândul ei biserică şi casă parohială. Cea mai mică parohie disponibilă este în localitatea Talpa din Protopopiatul Botoşani, cu doar 170 de enoriaşi şi 70 de locuinţe. Restul parohiilor se află în localitatea Podeni - Dorohoi, şi Aurel Vlaicu - Săveni.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.