anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

COMUNICAT DE PRESA

Noi proiecte Erasmus^ demarate de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași în intervalul 2021 - 2027

GALERIE
carta Erasmus
 • carta Erasmus
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a primit Carta Universitară Erasmus (ECHE) din partea Comisiei Europene și poate continua și demara proiecte noi de mobilități Erasmus+ pentru cadre didactice, studenți sau personal administrativ.

Atribuirea cartei se face la solicitarea instituției de învățământ superior, o dată la șapte ani, când începe un nou exercițiu financiar al Uniunii Europene. În carta menită fiecărei universități se trasează cadrul general pe care trebuie să-l respecte toate activitățile de cooperare europeană și internațională pe care o universitate le poate desfășura în cadrul programului Erasmus+.

În lipsa acestui document, o universitate nu se poate implica în niciun fel de program Erasmus+, nu poate primi studenți, profesori și personal administrativ de la universitățile partenere, chiar dacă are deja înțelegeri individuale semnate cu acestea în cadrul Erasmus+.

„Programul ERASMUS+ a devenit mai incluziv în următoarea perioadă privind tipurile de proiecte. Unele finanțări sunt complementare proiectelor de cercetare la nivel european, sunt unele mai dezvoltate, care creează parteneriate strategice, alianțe între universități, proiecte pe tematici care vizează crearea unor modele de bună practică sau a unor centre de excelență. Ca universitate, ne dorim să fim în măsură să participăm la o gamă cât mai variată de proiecte aflate în portofoliul nostru”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale.

Sunt eligibile să candideze pentru Carta Universitară Erasmus instituțiile de învățământ superior care au sediul într-una dintre statele membre ale Uniunii Europene sau dacă sunt țări terțe asociate programului - Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Turcia, Macedonia de Nord și Serbia.

Procesul de oferire a cartei nu este unul automat și, prin urmare, universitățile trebuie să reia procedura la fiecare nou exercițiu financiar al Uniunii Europene. În declarația aferentă cartei o universitate își asumă că face parte din program, că raportează în continuare activitatea și că dovedește că nu discriminează la niciun nivel în ceea ce privește mobilitățile personalului academic, administrativ și a studenților.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.