COMUNICAT DE PRESA

Noi stații de transport public și treceri de pietoni pe drumul european, în zona Valea Lupului

miercuri, 16 septembrie 2020, 16:40
3 MIN
 Noi stații de transport public și treceri de pietoni pe drumul european, în zona Valea Lupului

Primăria Municipiului Iași și Primăria Comunei Valea Lupului vor amenaja nouă stații pentru transportul public în comun pe DN 28 (DE 58 – DE 583), cu toate dotările aferente, între Antibiotice SA și Popas Păcurari. Din numărul total, cinci stații vor fi amenajate de către Primăria Municipiului Iași și patru de către Primăria Comunei Valea Lupului. Planul include și amenajarea a trei noi treceri de pietoni.

Valoarea totală a investiţiei realizate de municipalitatea ieșeană este estimată la suma de 1.006.840 lei, cu TVA. Lucrările vor începe săptămâna viitoare, vor dura cel mult șase luni și vor fi executate de SC Servicii Publice Iași SA, în cadrul unui contract în valoare de 809.511,80 lei, cu TVA.

„Această investiție vine ca urmare a solicitărilor primite atât de la cetățenii Municipiului Iași, cât și ai Comunei Valea Lupului și sper să își atingă scopul cât mai repede, acela de a oferi un plus de confort și siguranță pentru cei care folosesc transportul public, precum și pentru pietoni. Scopul nostru este să avem o colaborare cât mai bună în Zona Metropolitană, între municipiul Iaşi şi comunele învecinate. Le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru încredere și îi asigur că voi rămâne în continuare atent la nevoile lor!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Staţiile destinate serviciului de transport public amenajate de Primăria Municipiului Iași vor fi în următoarele locuri:

– DN 28 km 65+314 dreapta;

– DN 28 km 66+065 dreapta;

– DN 28 km 66+646 dreapta;

– DN 28 km 67+625 dreapta;

– DN 28 km 67+939 stânga.

Cele trei treceri de pietoni vor fi amenajate în următoarele locuri:

– km 65+314 (zona Antibiotice SA);

– km 66+065 (zona str. Lacului – str. Bisericii);

– km 66+646 (zona str. 1 Decembrie – Daewoo).

Amenajarea la nivel a trecerilor pentru pietoni cuprinde și amenajarea de insule denivelate în axul drumului național. Pe sectorul axial premergător insulei central vor fi montați stâlpișori din PVC prevăzuți cu elemente reflectorizante. Pentru asigurarea unei vizibilități corespunzătoare pe timpul nopții pe bordurile insulei denivelate se vor monta butoni reflectorizanți (cu reflexie de 360 de grade). Trecerile de pietoni vor fi prevăzute cu indicatoare rutiere care vor fi amplasate pe console.

Consolele rutiere vor fi prevăzute cu iluminat stradal pentru a asigura o vizibilitate corespunzătoare a trecerii de pietoni și pe timpul nopții. Trecerile de pietoni se vor amenaja astfel încât pietonii să fie permanent cu fața către trafic (în zig-zag). Pe conturul insulei centrale, în zona trecerii pentru pietoni, se va prevedea și parapet pietonal. De asemenea, în zona insulei centrale în dreptul trecerii pentru pietoni sunt prevăzute rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. În vederea atenționării participanților la trafic de apropierea unei treceri de pietoni se vor aplica benzi rezonatoare din marcaje transversal, cu grosimi diferite pentru a spori efectul rezonator.

Pe parcursul implementării vor fi executate următoarele categorii de lucrării: terasamente și lucrări pregătitoare, structură rutieră, semnalizare și siguranță rutieră, trotuare și insule denivelate, șanțuri și rigole și, nu în cele din urmă, copertine pentru stații de transport public, de 3 metri lungime și 1,5 metri lățime.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii