Noi stații de transport public și treceri de pietoni pe drumul european, în zona Valea Lupului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Noi stații de transport public și treceri de pietoni pe drumul european, în zona Valea Lupului

GALERIE
statii ctp
  • statii ctp
- +

Primăria Municipiului Iași și Primăria Comunei Valea Lupului vor amenaja nouă stații pentru transportul public în comun pe DN 28 (DE 58 – DE 583), cu toate dotările aferente, între Antibiotice SA și Popas Păcurari. Din numărul total, cinci stații vor fi amenajate de către Primăria Municipiului Iași și patru de către Primăria Comunei Valea Lupului. Planul include și amenajarea a trei noi treceri de pietoni.

Valoarea totală a investiţiei realizate de municipalitatea ieșeană este estimată la suma de 1.006.840 lei, cu TVA. Lucrările vor începe săptămâna viitoare, vor dura cel mult șase luni și vor fi executate de SC Servicii Publice Iași SA, în cadrul unui contract în valoare de 809.511,80 lei, cu TVA.

„Această investiție vine ca urmare a solicitărilor primite atât de la cetățenii Municipiului Iași, cât și ai Comunei Valea Lupului și sper să își atingă scopul cât mai repede, acela de a oferi un plus de confort și siguranță pentru cei care folosesc transportul public, precum și pentru pietoni. Scopul nostru este să avem o colaborare cât mai bună în Zona Metropolitană, între municipiul Iaşi şi comunele învecinate. Le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru încredere și îi asigur că voi rămâne în continuare atent la nevoile lor!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Staţiile destinate serviciului de transport public amenajate de Primăria Municipiului Iași vor fi în următoarele locuri:

- DN 28 km 65+314 dreapta;

- DN 28 km 66+065 dreapta;

- DN 28 km 66+646 dreapta;

- DN 28 km 67+625 dreapta;

- DN 28 km 67+939 stânga.

Cele trei treceri de pietoni vor fi amenajate în următoarele locuri:

- km 65+314 (zona Antibiotice SA);

- km 66+065 (zona str. Lacului - str. Bisericii);

- km 66+646 (zona str. 1 Decembrie - Daewoo).

Amenajarea la nivel a trecerilor pentru pietoni cuprinde și amenajarea de insule denivelate în axul drumului național. Pe sectorul axial premergător insulei central vor fi montați stâlpișori din PVC prevăzuți cu elemente reflectorizante. Pentru asigurarea unei vizibilități corespunzătoare pe timpul nopții pe bordurile insulei denivelate se vor monta butoni reflectorizanți (cu reflexie de 360 de grade). Trecerile de pietoni vor fi prevăzute cu indicatoare rutiere care vor fi amplasate pe console.

Consolele rutiere vor fi prevăzute cu iluminat stradal pentru a asigura o vizibilitate corespunzătoare a trecerii de pietoni și pe timpul nopții. Trecerile de pietoni se vor amenaja astfel încât pietonii să fie permanent cu fața către trafic (în zig-zag). Pe conturul insulei centrale, în zona trecerii pentru pietoni, se va prevedea și parapet pietonal. De asemenea, în zona insulei centrale în dreptul trecerii pentru pietoni sunt prevăzute rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. În vederea atenționării participanților la trafic de apropierea unei treceri de pietoni se vor aplica benzi rezonatoare din marcaje transversal, cu grosimi diferite pentru a spori efectul rezonator.

Pe parcursul implementării vor fi executate următoarele categorii de lucrării: terasamente și lucrări pregătitoare, structură rutieră, semnalizare și siguranță rutieră, trotuare și insule denivelate, șanțuri și rigole și, nu în cele din urmă, copertine pentru stații de transport public, de 3 metri lungime și 1,5 metri lățime.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.