anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Noi stații de transport public și treceri de pietoni pe drumul european, în zona Valea Lupului

GALERIE
statii ctp
  • statii ctp
- +

Primăria Municipiului Iași și Primăria Comunei Valea Lupului vor amenaja nouă stații pentru transportul public în comun pe DN 28 (DE 58 – DE 583), cu toate dotările aferente, între Antibiotice SA și Popas Păcurari. Din numărul total, cinci stații vor fi amenajate de către Primăria Municipiului Iași și patru de către Primăria Comunei Valea Lupului. Planul include și amenajarea a trei noi treceri de pietoni.

Valoarea totală a investiţiei realizate de municipalitatea ieșeană este estimată la suma de 1.006.840 lei, cu TVA. Lucrările vor începe săptămâna viitoare, vor dura cel mult șase luni și vor fi executate de SC Servicii Publice Iași SA, în cadrul unui contract în valoare de 809.511,80 lei, cu TVA.

„Această investiție vine ca urmare a solicitărilor primite atât de la cetățenii Municipiului Iași, cât și ai Comunei Valea Lupului și sper să își atingă scopul cât mai repede, acela de a oferi un plus de confort și siguranță pentru cei care folosesc transportul public, precum și pentru pietoni. Scopul nostru este să avem o colaborare cât mai bună în Zona Metropolitană, între municipiul Iaşi şi comunele învecinate. Le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru încredere și îi asigur că voi rămâne în continuare atent la nevoile lor!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Staţiile destinate serviciului de transport public amenajate de Primăria Municipiului Iași vor fi în următoarele locuri:

- DN 28 km 65+314 dreapta;

- DN 28 km 66+065 dreapta;

- DN 28 km 66+646 dreapta;

- DN 28 km 67+625 dreapta;

- DN 28 km 67+939 stânga.

Cele trei treceri de pietoni vor fi amenajate în următoarele locuri:

- km 65+314 (zona Antibiotice SA);

- km 66+065 (zona str. Lacului - str. Bisericii);

- km 66+646 (zona str. 1 Decembrie - Daewoo).

Amenajarea la nivel a trecerilor pentru pietoni cuprinde și amenajarea de insule denivelate în axul drumului național. Pe sectorul axial premergător insulei central vor fi montați stâlpișori din PVC prevăzuți cu elemente reflectorizante. Pentru asigurarea unei vizibilități corespunzătoare pe timpul nopții pe bordurile insulei denivelate se vor monta butoni reflectorizanți (cu reflexie de 360 de grade). Trecerile de pietoni vor fi prevăzute cu indicatoare rutiere care vor fi amplasate pe console.

Consolele rutiere vor fi prevăzute cu iluminat stradal pentru a asigura o vizibilitate corespunzătoare a trecerii de pietoni și pe timpul nopții. Trecerile de pietoni se vor amenaja astfel încât pietonii să fie permanent cu fața către trafic (în zig-zag). Pe conturul insulei centrale, în zona trecerii pentru pietoni, se va prevedea și parapet pietonal. De asemenea, în zona insulei centrale în dreptul trecerii pentru pietoni sunt prevăzute rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. În vederea atenționării participanților la trafic de apropierea unei treceri de pietoni se vor aplica benzi rezonatoare din marcaje transversal, cu grosimi diferite pentru a spori efectul rezonator.

Pe parcursul implementării vor fi executate următoarele categorii de lucrării: terasamente și lucrări pregătitoare, structură rutieră, semnalizare și siguranță rutieră, trotuare și insule denivelate, șanțuri și rigole și, nu în cele din urmă, copertine pentru stații de transport public, de 3 metri lungime și 1,5 metri lățime.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ciuma lui Pandele

Cătălin ONOFREI

Ciuma lui Pandele

Dar chiar sunt useriştii altfel decât ceilalţi? Au patru ani să ne convingă!

Filmuletul zilei

opinii

Ce facem acuma?...

Briscan ZARA

Ce facem acuma?...

Înţeleg atitudinea de învingător în alegeri a unui lider care se adresează doar echipei sale de campanie, în sensul că „munca voastră a dat roade şi am învins echipele celelalte”, dar nicidecum cu referire la câştigul unei funcţii în administraţie care e pur şi simplu un alt job, unul mai dificil chiar decât unul din privat.

Repede ochire asupra alegerilor locale

Mihai DORIN

Repede ochire asupra alegerilor locale

Hipnoza

Nichita DANILOV

Hipnoza

Brusc se auzi un râs în stânga noastră, care ne trezi la realitate. Râdea bătându-şi, în semn de triumf pumnii, Alleluieva, alături de compatriotul ei. „A fost o iluzie”, spuse ea. „Tot ce aţi văzut v-a fost indus în subconştient prin intermediul autosugestiei...”

pulspulspuls

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Eheheei, stimaţi telespectatori, iacătă-ne trecuţi şi de alegerile astea locale greoaie, alegeri pe care noi, ca ieşeni, parcă le-am traversat olecuţă şi ruşinaţi tot văzând ce rivoluţii şi reforme au loc prin ţară. 

Caricatura zilei

Surpriza

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.