Şi-a dublat afacerea de când a devenit ales al ieşenilor. Care e secretul şefului Comisiei de Urbanism?
Consilierul USR a avut venituri de 100.000 euro la biroul sau de arhitectura în 2021, mai mult (...)
citeste totduminica, 03.07.2022
Noile MacBook-uri marca Apple, dotate cu procesoare M1 Pro sau M1 Max sunt, în opinia utilizatorilor piesa de rezistență în acest domeniu. Aceste noi aparate impresionante au ajuns acum și în România, iar utilizatorii se pot bucura de o utilizare pe cât de plăcută, pe atât de eficientă.
În variante diferite pentru toate preferințele, dar și pentru toate buzunarele, cele două modele de MacBook Pro împărtășesc caracteristici similare, principala diferență considerabilă dintre acestea fiind dimensiunea pe care o au.
Oricare ar fi varianta pe care ai alege-o, te poți bucura de funcțiile avansate pe care Apple le-a avut în vedere, respectiv de cele mai noi tehnologii în domeniu cu care marca și-a obișnuit utilizatorii. Iată care sunt caracteristicile de care te poți bucura și cum poți obține unele dintre cele mai plăcute experiențe de utilizare a unui laptop realizat pentru profesioniști.
Ecranul miniLED cu crestătura marca Apple
Pe lângă procesoarele performante, se pare că piesa centrală a noilor mașinării marca Apple ar fi ecranul miniLED mare, cu o rezoluție impresionantă în oricare dintre cele două configurații și cu o grafică de excepție. Dimensiuni de 3456 x 2234 în varianta de 16.2 inchi, cu 7.7 milioane de pixeli și 254 pixeli per inch, respectiv dimensiuni de 3024 x 1964 în varianta de 14.2 inchi, cu 5.9 milioane de pixeli și 254 pixeli per inch, rezoluții intermediare și posibilitatea de a conecta mai mult de două ecrane externe, așa cum era posibil în varianta de procesor M1, aceste caracteristici sunt, într-adevăr, revoluționare. Cel mai bun afișaj pe care Apple l-a oferit vreodată este posibil prin utilizarea tehnologiei Liquid Retina XDR, raportul de contrast fiind de 1000000:1.
Tehnologia Extreme Dynamic Range prinde viață în fotografiile, videoclipurile și jocurile rulate, evidențierile fiind clare, iar detaliile umbrelor și strălucirea culorilor fiind inedite, la cel mai înalt nivel de precizie. În ambele variante, atât în varianta de 14 inchi, cât și în cea de 16 inchi, nivelul de luminozitate poate atinge până la 1600 nits, gama de culori este una largă, iar tehnologia True Tone, respectiv rata de reîmprospătare adaptivă care atinge 120 Hz oferită de tehnologia ProMotion oferă cele mai bune performanțe de afișaj posibile în acest moment.
Semnătura Apple se concretizează într-o crestătură în partea superioară a ecranului care ajunge astfel să aibă o grosime mai mică de 4 mm. Structura pe care o are display-ul noilor MacBook-uri Apple este una dintre cele mai bune, astfel că acestea pot fi clasificate cu ușurință drept laptopuri pentru profesioniști, pe care se poate lucra la cele mai înalte standarde de performanță chiar și în domeniul randării video și prelucrării imaginilor la nivel profesionist.
Procesoare care oferă performanțe înalte
Performanța noilor modele de MacBook Pro 2021 este oferită, îndeosebi, de procesoarele M1 Pro, respectiv M1 Max cu care acestea pot fi echipate. Realizarea tehnică a acestora este uluitoare, ceea ce face să fie potrivite mai ales pentru profesioniști. În varianta M1 Pro pot exista trei configurații posibile, respectiv M1 pro cu 8 nuclee CPU și 14 nuclee GPU, M1 Pro cu 10 nuclee CPU și 14 nuclee GPU, respectiv M1 Pro cu 10 nuclee CPU și 16 nuclee GPU. În varianta M1 Max, performanțele obținute sunt dublate, existând varianta M1 Max cu 10 nuclee CPU și 24 de nuclee GPU, respectiv M1 Max cu 10 nuclee CPU și 32 de nuclee GPU. La aceste caracteristici avansate se adaugă memoria unificată de bord care poate ajunge până la 64 GB în varianta M1 Max. Ceea ce fac aceste caracteristici posibil este deschiderea instantanee a aplicațiilor, editarea de videoclipuri cu piese de video 8K redate simultan fără erori sau scăderi ale cadrelor la redare live, jucarea impecabilă a jocurilor de renume, randare video și prelucrare imagine la nivel avansat și altele asemenea.
Unități rapide de citire/scriere, conectivitate eficientă
Viteza de citire sau de scriere atinge, de asemenea, performanțe înalte. Modelele sunt configurate din fabrică cu SSd-uri de 512 GB, respectiv 1 TB, însă acesta poate avea o capacitate de până la 8 TB. Acest lucru permite obținerea unor viteze de citire de până la 7.4 GB/s, acestea fiind de două ori mai rapide decât în cazul generațiilor anterioare.
În ceea ce privește conectivitatea, revenirea la trei porturi Thunderbolt, cititorul de carduri SD și MagSafe 3 pentru o încărcare rapidă și fără disconfort reprezintă aspecte care nu fac decât ca utilizarea să fie mult mai eficientă și mai plăcută. Mai mult decât atât, tastatura cu un design inovativ, prezența tastelor funcționale și renunțarea la TouchBar pe care mulți dintre utilizatori l-au reclamat ca ineficient sau chiar inutil, toate aceste caracteristici fac din utilizarea unuia dintre cele modele de MacBook Pro una excepțională. Experiențele de utilizare sunt nu numai plăcute, ci și avansate, aceste modele fiind concepute la nivel profesionist, pentru profesioniști.
O experiență de utilizare de nota 10
Caracteristicile avansate ale noilor MacBook, procesoarele cu care sunt echipate, precum și tehnologiile avansate de care beneficiază acestea, completate de dimensiunile pe care le au oferă o experiență de utilizare de nota 10. Deși greutatea este mai mare decât în cazul modelelor anterioare, pentru ceea ce oferă, aceasta pare nesemnificativă. Ventilatorul care fie abia se aude, fie nu se aude deloc, bateria care are o durată de viață impresionantă, opțiunea de încărcare rapidă și posibilitatea de a alege din mai multe configurații posibile sunt motivele pentru care alegerea unuia dintre cele două modele de MacBook Pro devine mai mult decât o simplă alegere.
Pe lângă acestea, camera cu care este echipat oricare dintre cele două modele este una Full HD, oferind o calitate a imaginii excepțională, iar calitatea sunetului este una înaltă, ceea ce face ca experiența să fie deosebită și pentru cei care au de realizat proiecte audio la nivel înalt.
O experiență de achiziție de nota 10
Iar pentru a-ți completa experiența într-un mod cât mai plăcut și eficient, ai posibilitatea de a achiziționa oricare dintre modelele preferate de MacBook Pro, în varianta de 14 sau 16 inchi, cu procesor M1 Pro sau M1 Max în configurația dorită, în oricare dintre cele două variante de culoare, argintiu, respectiv gri spațial de pe DABSTORE. Ceea ce vei obține va fi o mașinărie în adevăratul sens al cuvântului – performanță, rapiditate în procesare, design ultramodern, finisaje de excepție și rezistență, toate acestea pentru o utilizare cât mai îndelungată, fără erori sau blocaje.
De asemenea, configurațiile diferite în care poate fi achiziționat oferă posibilitatea de a alege varianta potrivită și în funcție de caracteristici, și în funcție de bugetul disponibil. Apple oferă, astfel, un dispozitiv modern pentru toate buzunarele, cu caracteristici avansate pentru utilizare la nivel profesionist.
Cuvinte cheie: + DABSTORE, modele MacBook Pro 2021, marca Apple, processor M1 Pro sau M1 Max,
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Ponei lăsaţi ore în şir în soare fără apă şi mâncare pentru a face poze cu turiştii
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, vizită la Atena şi Vilnius
Recondiționare turbosuflantă sau filtru de particule? Există TurboDoctor (VIDEO)
Celebra cursă de cai de la Siena a fost reluată după doi ani de pauză
Un consilier a lui Zelenski anunţă că oraşul Lîsîceansk ar putea cădea în mâinile ruşilor
Cristian Ciocan a fost învins de Joe Joyce, pe Wembley Arena, într-un meci la categoria grea
Nagâţ (CNSAS): Nu a fost servit Băsescu de niciun serviciu niciodată
Actorul american Tom Cruise împlineşte 60 de ani. El are peste 45 de filme în palmares
Valul de căldură şi disconfort termic va persista până marţi. La Iaşi este cod galben
Un şofer de 73 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu maşina. Pasagera care îl însoţea este rănită
Meci tensionat între Stefanos Tsitsipas şi Nick Kyrgios. Cine a câştigat partida de pe Wimbledon
Explozii în oraşul rus Belgorod. Ce spune guvernatorului regiunii?
Mii de locuitori din Sydney, evacuaţi din cauza intemperiilor
Alexandru Lukaşenko, preşedintele Belarusului, a ameninţat să "ţintească capitale" din Occident
Protest al şefilor de asociaţii la adresa Primăriei: „Două hotărâri ale CL Iaşi sunt în afara legii”
Elon Musk a revenit pe Twitter. El a postat o fotografie în care se află alături de papa Francisc
Iga Swiatek, liderul WTA, a fost eliminată în turul trei de la Wimbledon
Simona Halep o va înfrunta pe Paula Badosa în optimi la Wimbledon
Femeie dată dispărută la începutul săptămânii, găsită cu ajutorul unui câine poliţist
Bărbat în stop cardio-respirator, după ce a fost lovit de trăsnet, la Sângeorz Băi
Armata ucraineană susţine că se duc lupte violente pentru Lisichansk, dar oraşul "nu este încercuit"
Papa Francisc regretă că nu a putut face călătoria în Africa
Un bărbat şi-a reclamat soţia la Poliţie că face scandal şi distruge lucrurile din casă
Tehnicianul croat Igor Tudor, principalul favorit să preia Olympique Marseille
Simona Halep s-a calificat în optimi la Wimbledon. A făcut totuşi 18 erori neforţate
Separatiştii pro-ruşi susţin că au încercuit oraşul Lisichansk
Andy Goram, fostul portar al clubului Glasgow Rangers, a murit la 58 de ani
O nouă taxă pe facturile la gaze. Vor plăti toţi consumatorii din Germania
Elicopterul H145M, care a lansat o rachetă Spiker ER în România, prezentat la Paris
Încă un accident pe şoseaua morţii: două persoane au ajuns la spital
Dinamo a început vara cu o înfrângere. A pierdut cu Concordia Chiajna
Doi copii, de 6 şi 8 ani, răniţi de maşina lui Mihai Leu la un raliu, la Târgu Mureş
VIDEO - Micka, voluntar german din Legiunea Internaţională, luptă în Ucraina
Paula Seling şi Radu Bucura trăiesc de 17 ani o frumoasă poveste de dragoste, însă nu au încă copii
Fotomodelul Jerry Hall divorţează de miliardarul Rupert Murdoch. A depus deja actele
Maria Sole Ferrieri Caputi, prima femeie care arbitrează în Serie A
Vera Pauw, antrenoare olandeză, a dezvăluit că a fost abuzată sexual
Selecţionata Angliei a câştigat titlul de campioană europeană la fotbal U19
Femeie omorâtă în bătaie şi îngropată de soţ. Crima a ieşit la iveală după un an
Va mai concerta Whitesnake la Bucureşti pe 16 iulie? Anunţ de ultimă oră pe reţelele de socializare
Simona Halep evoluează astăzi în turul trei la Wimbledon. O va întâlni pe Magdalena Frech
Schimbare fără precedent în domeniul căsătoriilor! A fost emis şi un timbru comemorativ
Germania va restitui Nigeriei bronzurile din Benin. Ele au fost furate în perioada colonială
Radu Stoleriu, elev la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", medalie de aur la Balcaniada de matematică
Schimbare majoră în domeniul criptomonedelor! În UE companiilor vor avea nevoie de licenţă
Apple va facilita plata automată a combustibilului prin CarPlay
Polonia dă 1,83 miliarde dolari pe 32 de elicoptere AW149 de la producătorul italian Leonardo
Tineri din Iaşi prinşi că au şantajat o fată să se prostitueze în folosul lor
Lamborghini va investi în următorii doi ani cel puţin 1,8 miliarde de euro în electrificare
Nicolae GRECUEfectul mediatic David PopoviciBanii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător. |
Eugen MUNTEANUCurentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V) |
pr. Constantin STURZUCrize, amăgiri şi limpeziri |
arh. Ionel OANCEAMarele plan urbanistic zonal |
Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.