Nordicii fac legea în schiul lor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nordicii fac legea în schiul lor

GALERIE
johaug
  • johaug
- +

Norvegienii au luat patru din şase medalii la cursele lungi, iar austriacul Stefan Kraft şi echipa Germaniei s-au împus la sărituri

 

*Norvegianul Johannes Hoesflot Klaebo a cucerit medalia de aur în proba regină a schi fondului, impunându-se la 50 km clasic din cadrul Campionatelor Mondiale de schi nordic de la Oberstdorf (Germania). Klaebo, care a cucerit a doua sa medalie de aur la aceste Mondiale după cea de la sprint, i-a devansat cu 0,7 s pe compatriotul său Emil Iversen, medaliat cu argint, şi cu 1,40 s pe rusul Aleksandr Bolşunov, campionul mondial la skiatlon de săptămâna trecută, care şi-a adjudecat bronzul. Proba feminină de 30 km, disputată în ajuns a fost câştigată de norvegianca Therese Johaug, care şi-a adjudecat al patrulea titlu în patru curse la aceste Mondiale.Ca şi în proba de rezistenţă masculină, argintul a revenit tot Norvegiei, prin Heidi Weng, iar bronzul a fost cucerit de suedeza Frida Karlsson.

*Austriacul Stefan Kraft a cucerit, la 27 de ani, al treilea său titlu de campion mondial indivdual, impunându-se în concursul de sărituri cu schiurile de la trambulină mare. Kraft, care a totalizat 276,5 p (137,8 + 138,7 m), i-a devansat pe norvegianul Robert Johansson cu 4,4 pşi pe germanul Karl Geiger cu 9,1 p. În proba pe echipe, victoria a revenit după o luptă strânsă echipei Germaniei (Pius Paschke, Sewerin Freund, Markus Eisenbichler, Karl Geiger), care a devansat, în ordine, Austria şi Polonia. Echipa României, cu Andrei Feldorean, Andrei Spulber, Sorin Mitrofan, Daniel Cacina, s-a clasat pe locul XII din 14 echipe
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.