Nori negri la orizont: Exporturile firmelor ieşene au intrat pe minus!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nori negri la orizont: Exporturile firmelor ieşene au intrat pe minus!

Cele mai mari exporturi sunt realizate de companiile ieşene în Coreea de Sud

GALERIE
import_Export_customs_clearance_at_Sea_Port
  • import_Export_customs_clearance_at_Sea_Port
- +

Exporturile firmelor ieşene au început să intre la apă. Aşa indică ultimele date făcute publice de către Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS). Astfel, în martie 2014, exporturile au însumat 59,6 milioane euro, fiind cu 1,2% (-745.000 euro) mai mici comparativ cu luna similară de anul trecut.

În schimb, importurile realizate în martie 2014 au însumat 53,3 milioane euro, fiind în creştere cu 6,3% faţă de luna martie a anului trecut (+3,1 milioane euro). Soldul operaţiunilor de comerţ internaţional în luna martie 2014 a fost de „pe plus” cu 6,3 milioane euro. Şi datele pe trimestrul I al acestui an indică o scădere la capitolul exporturi de 0,9 puncte procentuale. Valoarea exporturilor realizate de firmele din judeţul Iaşi în primul trimestru din 2014 este de 165,4 milioane euro. Faţă de perioada similară a anului precedent şi valoarea importurilor s-a diminuat. Totalul produselor importate a ajuns la 35,9 milioane euro, cu 1,8% mai mici ca în primul trimestru din anul 2013."Execentul comercial din trimestrul I al acestui an se apropie de suma de 30 milioane euro. Valoarea exporturilor şi importurilor către şi din ţări ale Uniunii Europene au însumat, în trimestrul I 2014, 113,9 milioane euro (68,87% din total), respectiv 93,7 milioane euro (68,96% din total)”, a transmis în comunicat conducerea DJS Iaşi. Ţările partenere situate pe primele 5 locuri în derularea exporturilor din trimestrul I 2014, (reprezentând 59,54 din total exporturi) au fost: Coreea de Sud (17,78%) Franţa (15,18%), Suedia (13,19%), Germania (7,62%) şi Marea Britanie (5,77%). În cazul importurilor, Germania (15,47%), Franţa (13,16%), Italia (11,62%), Turcia (7,53%) şi China (6,43%) sunt ţările de unde se aprovizionează majoritatea unităţilor economice din judeţul Iaşi. „Pe grupe de produse, în trimestrul I 2014, ponderi mai importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de: maşini, aparate şi echipamente (61,0% la export şi 37,6% la import), metale comune şi articole din acestea (11,0% la export şi 17,0% la import), produse ale industriei uşoare (13,1% la export şi 12,3% la import) şi produse ale industriei chimice (3,7% la export şi 14,0% la import)”, au indicat oficialii Direcţiei. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.