Norica Nicolai: Brexit, o lecţie pentru liderii politici. Muncitorii români nu vor fi afectaţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Norica Nicolai: Brexit, o lecţie pentru liderii politici. Muncitorii români nu vor fi afectaţi

GALERIE
Norica-Nicolai
  • Norica-Nicolai
- +

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat că Marea Britanie va pierde cel mai mult în urma părăsirii familiei europene, nu Uniunea, iar românii care se află acum cu forme legale în Regatul Unit nu vor avea de suferit.

”Sigur, există o îngrijorare și asta generată de efectul de contagiune al Brexitului, dar nu sunt foarte multe îngrijorări pentru că Tratatul prevede posibilitatea de retragere. Cu siguranță, Uniunea nu cred că va avea prea mult de suferit, mai mult Marea Britanie: pe pierderea liberului schimb în Uniunea Europeană, pe structura economică, pe exporturi, City-ul londonez riscă să piardă în favoarea Frankfurt-ului, o serie de instituții europene urmează să-și relocheze sediul din Marea Britanie, cetățenii vor avea de pierdut”, este de părere Norica Nicolai.

În ceea ce privește consecințele pentru țara noastră, Nicolai spune că românii din Marea Britanie nu vor avea de suferit. ”Pentru România consecințele sunt identice cu cele pe care le poate avea Uniunea Europeană. Chestiunea forței de muncă românești în Marea Britanie se va reglementa în timp, nu va fi un impact imediat. Să nu se aștepte nimeni ca muncitorii români care lucrează cu forme legale să părăsească Marea Britanie. Este o lecție pe care liderii politici și europeni și nu numai au primit-o și din care trebuie să învețe ceva”, a mai spus europarlamentarul.

Întrebată dacă ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea avea un efect de domino în contextul în care partidele eurosceptice din țări precum Franța, Italia sau Olanda au început să ceară referendumuri de părăsire a Uniunii, Norica Nicolai este optimistă. ”Categoric nu! Marea Britanie nu a fost foarte legată de nucleul dur valoric al Uniunii Europene. Nu a acceptat niciodată zona euro, a avut întotdeauna rezerve la foarte multe din directive, le-a și formulat, perioade de tranziție foarte mari - să ne amintim că le-au trebuit peste șapte ani ca să accepte libera circulație a forței de muncă, chestiune care ne afectează pe noi românii în mod direct. Cu siguranță, cântărind beneficiile Uniunii Europene ele sunt mult mai mari pentru toate statele decât despărțirea. Regatul Unit va fi o țară care rămâne singură și va trebui să facă față singură provocărilor, inclusiv globalizării și a ascensiunii multinaționalelor. Este o țară mult mai vulnerabilă decât o Uniune care acționează ca un bloc”, a concluzionat europarlamentarul Norica Nicolai.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.