anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Noroc chior pentru cei care s-au programat online ieri la Înmatriculări

GALERIE
inmatriculari Iasi1
 • inmatriculari Iasi1
- +

Aceştia au fost programaţi pentru astăzi, deoarece miercurea era până acum zi pentru programări directe, nu online. De ieri, toate miercurile au fost scoase la programare online, la primii veniţi. Cei care s-au programat zilele trecute au prins loc abia pentru luna mai.

Sistemul pentru cei care voiau să-şi înmatriculeze autoturismele stând la coadă miercurea a fost suspendat, dar unii care s-au programat în aceste zile au prins loc chiar pentru azi. Cu alte cuvinte, miercurea aceasta nu se va mai sta la coadă pe timpul nopţii. Cei care s-au înscris online ieri, de exemplu, au fost programaţi să se prezinte cu documentaţiile chiar în ziua de miercuri, azi, în detrimentul celor care s-au înscris la începutul lunii, care au fost programaţi în luna mai. Cei de la Înmatriculări spun că sistemul informatic „umple“ acum zilele de miercuri cu programări online, zile care erau libere.

„În toate zilele, o să se lucreze numai cu programări online. A fost scoasă ziua de miercuri, pentru cei care voiau să stea la coadă pentru înmatriculări. Persoanele trebuie să se înscrie online la adresa www.permiseiasi.ro. Atât pentru schimbarea permiselor, cât şi pentru înmatriculări şi radieri. Dacă se înscrie mâine dimineaţă, are şanse să prindă miercurea viitoare sau miercurea cealaltă. Acestea sunt zile libere care s-au deblocat şi au ocazia de a prinde mai repede. Calcu­latorul ia cererile în ordinea intrării, adică trebuie să umple zilele de miercuri, până ajunge la perioada normală, programările din mai. Cu alte cuvinte, calculatorul recuperează din urmă zilele care sunt libere. La permise, acestea pot fi ridicate în două săptămâni. Repet, cei care s-au înscris ieri online au prins miercuri (n.r. - mâine). Repet, sistemul a preluat zilele libere“, a precizat Vasile Za­cor­nea, şeful Serviciului de Înmatriculări şi Per­mise Iaşi.

„Mulţi care se înscriau pe listele de aşteptare, pentru ziua de miercuri, aveau zile programate pentru înmatriculare în luna aprilie. Însă celor care s-au programat deja, sistemul nu le permite să reprogrameze, aşa că sunt avantajaţi cei care se înscriu în aceste zile. Noi asta intenţionam să facem, să punem ziua de miercuri la dispoziţia oamenilor care nu ştiu să lucreze cu calculatorul şi nu se pot programa online. Am constatat până la urmă că ziua de miercuri devenise o afacere pentru unii, aşa că s-a decis ca să fie făcute numai programări online“, a adăugat Vasile Zacornea. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Iaşi, în acest moment sunt programaţi online aproximativ 1.300 de persoane pentru înmatriculări provizorii sau definitive.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.