Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Noroc şi ghinion pentru Muguruza

GALERIE
cibulkova-dominika
  • cibulkova-dominika
- +

 

Spaniola s-a calificat pentru Turneul Campioanelor de la Singapore, dar s-a accidentat la gleznă permiţându-i Viktorijei Golubic să aterizeze în finala de la Linz. In sfârşit avem un tenisman român pe un tablou principal ATP: Marius Copil la Anvers
 
 
* WTA a anunţat că sportiva spaniolă Garbiñe Muguruza a devenit a şasea jucătoare calificată la Turneul Campioanelor, competiţie care va avea loc în Singapore, în perioada 23-30 octombrie. Garbiñe Muguruza a trecut, joi, în optimile de finală ale turneului de la Linz, de Monica Niculescu, scor 6-1, 6-1. Muguruza va participa pentru a treia oară consecutiv la Turneul Campioanelor, după ce la ediţia din 2014 a jucat la dublu şi în 2015 atât la simplu cât şi la dublu. S-au mai calificat până în prezent la ediţia din acest an a Turneului Campioanelor Angelique Kerber (Germania), Serena Williams (SUA), Agnieszka Radwanska (Polonia), Simona Halep (România) şi Karolina Pliskova (Cehia).
Însă jucătoarea iberică a mai păţit şi un necaz. Ea s-a accidentat la gleznă în timpul partidei din sferturile de finală cu elveţianca Viktorija Golubic (62) la scorl 4-4 în setul decisiv. Sportiva spaniolă a câştigat primul set cu scorul de 7-5, l-a pierdut pe al doilea cu 4-6. Culmea este că Golubic a “aterizat în finală deoarece şi adversara din semifinală a declart forfait înainte de a începe meciul. În cealaltă semifinală, jucătoarea din Slovacia, Dominika Cibulkova (10 WTA) a învins-o cu 6-4, 6-3 pe spaniola Carla Suarez (12). Cibulkova a câştigat turneul, învingând-o cu 6-3, 7-5 pe Golubic. Cibulkova, în vârstă de 27 de ani, a câştigat al şaptelea turneu din carieră şi al treilea din acest an, după ce s-a mai impus la Katowice şi Eastbourne.
* Jucătoarea chineză Peng Shuai (182 WTA) şi beneficiara unui wild card, a câştigat, ieri turneul de la Tianjin, cu premii totale de 500.000 de dolari, impunându-se în finală în faţa americancei Alison Riske, numărul 56 mondial, scor 7-6, 6-2 într-o oră şi 46 de minute.  Peng a jucat duminică şi semifinala de la Tianjin, scor 3-6, 7-5, 6-3 cu Danka Kovinic din Muntenegru (6-3) meciul fiind amânat sâmbătă din cauza ploii. În sferturile de finală, chinezoaica a beneficiat de abandonul principalei favorite, poloneza Agnieszka Radwanskaa. Ca şi Peng, Alison Riske a jucat ieri şi semifinala, 6-4, 5-7, 6-4 cu rusoaica Svetlana Kuzneţova
* Jucătoarea daneză Caroline Wozniacki (22 WTA) a câştigat, ieri, turneul de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, obţinând astfel al doilea său trofeu din acest an. Wozniacki a învins-o în finală, cu scorul de 6-1, 6-7, 6-2, pe Kristina Mladenovic din Franţa, locul 54 WTA. Daneza a mai câştigat în 2016 turneul de la Tokyo. Semifinale: Caroline Wozniacki – Jelena Jankovic (Serbia) 6-3, 6-4; Kristina Mladenovic – Daria Gavrilova (Australia) 7-5, 6-3.
* Patricia Ţig (116 WTA) se află în pragul calificării pe tabloul principal al turneului din Luxemburg (250.000 $). În primul tur, Patricia a învins-o cu 6-4, 7-5 pe jucătoarea din Belarus Ilona Kremen (519), iar apoi a trecut şi de jucătoarea slovacă Michaela Honkova (341), scor 6-3, 6-0. În ultimul tur de calificări, jucătoarea gălăţeană o va întâlni pe germana Carina Witthöft (86 WTA), care a trecut cu 6-3, 6-2 de jucătoaarea franceză Myrtille Georges (189). Pe tabloul principal se află alte două jucătoare din România: Monica Niculescu, care se va confrunta cu belgiana Kirsten Flipkens, şi Sorana Cîrstea, care va înfrunta o jucătoare venită din calificări. Irina Begu (28) este înscrisă la turneul de la Moscova şi va juca în primul tur cu rusoaica Elena Vesnina (19).
* O surpriză plăcută vine şi din circuitul ATP, mai exact de la Marius Copil (194 ATP): după ce l-a învins în prima fază cu 6-3, 6-0 pe cehul Vaclav Safranek (282), Marius a trecut de favoritul nr. 1 al calificărilor turneului de la Anvers, francezul Pierre-Hugues Herbert (86), scor 6-3, 4-6, 6-3,într-o oră şi 54 de minute. Copil va avea un adversar puternic în primul tur la Anvers, portughezul Joao Souza (34).
* Senzaţie în turneul ATP de la Shanghai: numărul 1 mondial, tenismanul sârb Novak Djokovici, deţinătorul titlului, a fost învins, în semifinale, de spaniolul Roberto Bautista (19 ATP), scor 4-6, 4-6. Turneul a fost câştigat de numărul 2 mondial, Andy Murray care, după 6-4, 6-3 cu francezul Gilles Simon, l-a învins în finală pe Bautista cu 7-6, 6-1.  Andy Murray a mai câştigat în 2016 turneele de la Wimbledon, Beijing, Londra, Roma şi turneul olimpic de la Rio.
 
 In imagine, Dominika Cibulkova, care a profitat cel mai bine de abandonurile de la Linz

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri