Nou ansamblu imobiliar! 500 de apartamente în opt blocuri turn spre Dancu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Nou ansamblu imobiliar! 500 de apartamente în opt blocuri turn spre Dancu

GALERIE
blocuri
  • blocuri
- +

Noul „cvartal“ de blocuri va avea circa 500 de apartamente. Proiectul aprobat în ultima şedinţă a Comisiei de urbanism este pentru strada Aurel Vlaicu 83. Ce alte proiecte urbanistice importante au mai fost adoptate?

Noi proiecte imobiliare au fost aprobate de către Comisia de ur­banism. În cea mai recentă şe­dinţă a Comisiei, de alaltăieri, au fost dezbătute 12 proiecte, iar toate au fost aprobate, în con­diţiile în care consilierii au pus şi unele condiţii.

Un proiect de amploare va fi implementat de către firma CCI Construct SRL pe strada Aurel Vlaicu 83. So­cietatea propune amenajarea a peste 500 de apartamente în opt blocuri, grupate două câte două, la un regim de înălţime maxim cu subsol, demisol, parter şi 12 etaje. Dezvoltatorul are la dispoziţie o suprafaţă de aproape 1,5 ha, la circa un kilometru de zona Doi Băieţi, amplasamentul fiind în apropiere de Podul Sfântul Ioan. Potrivit planului urbanistic zonal aprobat de Comisia de urbanism, compania susţine că va amenaja un număr de 504 locuri de parcare. În propunerea iniţială, 331 dintre acestea se aflau în subteran, iar 173 la nivelul solului. În schimb, Comisia a dat proiectului un aviz condiţionat, în sensul ca 85% dintre locurile de parcare (circa 428) să fie proiectate în subsol.

Un alt proiect care a fost dezbătut de mai multe ori de Comisie face referire la construirea unui bloc pe strada Ipsilanti 2. PUZ-ul este propus de Avatti Industries SRL, iar compania vrea un imobil cu două niveluri în subsol, demisol, parter şi patru etaje, în condiţiile în care deţine în proprietate o suprafaţă de nu­mai 558 mp. În schimb, Comisia a propus firmei un regim de înălţime cu subsol, parter şi două etaje şi o înălţime maximă de 10 metri (faţă de 16 metri cât fi­gurează în PUZ-ul investitorului).

Proiecte derulate de foşti consilieri locali

O iniţiativă aprobată de Co­misie aparţine unui fost consilier local, Cătălin Cristian, care, prin firma Ecoedil Management SRL, vrea să construiască spaţii de depozitare şi birouri prin extinderea unei clădiri existente şi demolarea altul imobil. Com­pania deţine pe strada Aurel Vlaicu 78 o suprafaţă de aproape 4.000 mp şi propune un regim de înălţime cu parter şi un etaj, la o înălţime maximă de 20 metri. Comisia a condiţionat aprobarea proiectului de obţinerea de către investitor a unui aviz de la Au­toritatea Aeronautică.

Pe ordinea de zi a şedinţei au fost incluse şi două proiecte ce aparţin Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, ambele fiind avizate favorabil: două case de tip familial pentru servicii sociale, una în zona Mircea cel Bătrân (strada Hatman Şendrea 2) şi cealaltă în Copou (strada Codrescu 6).

Nu în ultimul rând, un alt proiect aprobat de Comisia vi­zea­ză construirea a unui ansamblu cu 9 vile în Bucium pe o suprafaţă de circa 6.400 mp. Terenul aparţine mai multor persoane fi­zice care intenţionează să ridice case cu demisol, parter, un etaj şi mansardă. Amplasa­mentul se află în apropierea cartierului de vile construite de actualul viceprimar Radu Botez în urmă cu mai mulţi ani. Toate proiectele enumerate mai sus trebuie aprobate şi de către Consiliul Local, iar ulterior, trebuie emise autorizaţii de construire pentru ca dezvoltatorii să înceapă efectiv lucrările.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.