Nou punct de atracție turistică cu multă adrenalină: s-a deschis cea mai rapidă tiroliană din Moldova
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nou punct de atracție turistică cu multă adrenalină: s-a deschis cea mai rapidă tiroliană din Moldova

GALERIE
tiroliana malinidd
  • tiroliana malinidd
- +

 Turiștii care au ajuns în prima duminică din septembrie în Comuna Mălini au avut parte de o surpriză. Pe 6 septembrie s-a deschis un nou punct de atracție în zona de agrement.

Prima tiroliană din localitate a fost instalată în Văleni, lângă satul de vacanță Pojorâta.

Proiectul și investiția aparține primăriei din localitate, care vrea să atragă tot mai mulți turiști, dar și venituri la bugetul local.

Pregătirile pentru acest nou obiectiv, aflat în satul Văleni, au început în urmă cu câteva luni. Locul a fost ales cu atenție de autorități. Tiroliana se află la kilometrul zero al turismului din Comuna Mălini.

În zonă sunt multe pensiuni, dar și pârtia de schi. Peisajele sunt superbe.

Tiroliana traversează o zonă de pădure, după care te poartă la câțiva zeci de metri deasupra Drumului Județean 209 A, pârâul Suha și peste spații verzi,

Un element aparte este faptul că tiroliana din comuna Mălini este cea mai rapidă din Moldova. După unii, ar fi cea mai rapidă din țară.

Din acest motiv, persoanele cu o greutate corporală peste 75-80 kilograme, pornesc în călătoria pe sârmă cu o parașută care reduce viteza de deplasare. Parașuta este atașată de ham, iar în dreptul unui reper, pe care instructorul îl comunică fiecărui turist, este deschisă manual.

Plimbarea începe de la altitudinea de 650 metri, de pe un vârf al munților Stânișoarei și se încheie la 600 metri altitudine, la baza pârtiei de schi.

Traseul, de la un capăt la altul, este parcurs într-un minut.

Zona de finiș este amplasată în parcul Satului de vacanță Pojorâta.

Mai multe informații, pe cronicadefalticeni:ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.